[[TitleIndustry]]

Zink magnet tahan karat 304 zink

Date:Nov 29, 2018


Keluli tahan karat, biasanya digunakan sebagai plat tiub hiasan, kebanyakannya adalah bahan 304 austenit, biasanya tidak magnet atau lemah magnet, tetapi kerana peleburan yang disebabkan oleh perubahan dalam komposisi kimia atau pemprosesan yang berbeza Negeri juga mungkin kelihatan magnet.

Keluli tahan karat 304 selepas pemprosesan sejuk, struktur tisu juga akan ditukar kepada martensit, semakin besar ubah bentuk pemprosesan sejuk, semakin banyak penukaran martensit, semakin besar daya magnet keluli. Seperti batch strip keluli, pengeluaran φ76 tiub, tidak ada rasa magnet yang jelas, pengeluaran φ9.5 tiub. Kerana rasa magnet besar sudut ubah bentuk adalah jelas, pengeluaran persegi segi empat tepat tiub kerana ubah bentuk yang lebih besar daripada tiub bulat, terutamanya bahagian lipat, ubah bentuk magnetik lebih sengit lebih jelas.


304 stainless steel coil magnetic zone


Untuk benar-benar menghapuskan sifat-sifat magnet 304 keluli yang disebabkan oleh sebab-sebab di atas, tisu austenit yang stabil boleh dipulihkan oleh rawatan pemejalan suhu yang tinggi, dengan itu menghapuskan kemagnetan.

Secara khususnya disebabkan oleh sebab-sebab di atas yang disebabkan oleh magnet magnet keluli tahan karat 304 dan bahan-bahan keluli tahan karat yang lain, seperti 430, magnet keluli karbon tidak sama, sama sekali, iaitu, daya magnet keluli 304 sentiasa menunjukkan daya magnet yang lemah.
Sepasang: Apakah keluli tahan karat austenit?

Seterusnya: Bagaimana untuk melaksanakan kaedah rawatan plat keluli tahan karat 304L dan kaedah rawatan permukaan pengisaran mekanikal