Zink magnet tahan karat 304 zon

- Nov 29, 2018-


Keluli tahan karat, biasanya digunakan sebagai plat tiub hiasan, kebanyakannya adalah bahan austenitik 304, biasanya tidak magnet atau magnet yang lemah, tetapi kerana peleburan yang disebabkan oleh perubahan dalam komposisi kimia atau pemprosesan yang berbeza Negeri juga mungkin kelihatan magnet.

Keluli tahan karat 304 selepas pemprosesan sejuk, struktur tisu juga akan ditukar kepada martensit, semakin besar ubah bentuk pemprosesan sejuk, semakin banyak penukaran martensit, semakin besar daya magnet keluli. Seperti batch strip keluli, pengeluaran φ76 tiub, tidak ada rasa magnet yang jelas, pengeluaran φ9.5 tiub. Kerana rasa magnet yang besar dari ubah bentuk sudut adalah jelas, pengeluaran persegi segi empat tepat tiub kerana ubah bentuk yang lebih besar daripada tiub bulat, terutamanya bahagian lipat, ubah bentuk magnetik lebih sengit lebih jelas.


304 stainless steel coil magnetic zone


Untuk menghilangkan sifat magnet 304 yang disebabkan oleh sebab-sebab di atas, tisu austenit yang stabil boleh dipulihkan oleh rawatan pemejalan suhu yang tinggi, dengan itu menghapuskan kemagnetan.

Secara khususnya disebabkan oleh sebab-sebab di atas disebabkan oleh magnet magnet keluli tahan karat 304, dan bahan-bahan keluli tahan karat lain, seperti 430, magnet keluli karbon tidak sama dengan sama sekali, iaitu, daya magnet keluli 304 sentiasa menunjukkan daya magnet yang lemah.Sepasang:Apakah keluli tahan karat austenit? Seterusnya:Bagaimana untuk melaksanakan kaedah rawatan permukaan keluli tahan karat 304L dan kaedah rawatan permukaan pengisaran mekanikal