[[TitleIndustry]]

Bagaimana untuk mengekalkan Quenching

Date:Nov 22, 2018


Terutamanya digunakan sebagai rawatan bertetulang dan mengeras bahan-bahan keluli, yang juga digunakan dalam bahan-bahan bukan ferus dan bukan logam. Penutupan keluli dan fasa heterogen homologous suhu tinggi yang dibentuk oleh pemanasan adalah austenit, dan fasa bukan keseimbangan suhu rendah zon yang diperoleh dengan penyejukan ialah martensit atau bainit. Penutupan keluli dan fasa heterogen homologous tinggi yang dibentuk oleh pemanasan adalah austenit, dan fasa non-keseimbangan zon suhu rendah yang diperoleh dengan penyejukan ialah martensit atau bainit.


How to keep Quenching


Quenching adalah salah satu cara asas untuk menguatkan bahan keluli. Martensit dalam keluli adalah tisu solut pepejal yang paling keras di dalam besi, jadi pelindapkejutan bahagian keluli dapat memperoleh kekerasan yang tinggi dan kekuatan tinggi. Namun, kelembutan martensit sangat besar, dan ada tekanan dalaman pelindap besar dalam bahagian keluli selepas pelindapkejutan, jadi ia tidak sesuai untuk aplikasi langsung dan mesti marah.


How to keep Quenching


Sepasang: Bagaimana untuk melaksanakan kaedah rawatan plat keluli tahan karat 304L dan kaedah rawatan permukaan pengisaran mekanikal

Seterusnya: Sejarah kisah kejayaan tiub keluli tahan karat 316 Keluli tahan karat