[[TitleIndustry]]

Bagaimana untuk memesan keluli kereta api

Date:Oct 23, 2018


Keluli rel (keluli rel), digunakan untuk pembuatan lokomotif, kren dan trek lain keluli profesional.

Kebanyakan keluli kereta api dihasilkan oleh relau oksigen dan penukar oksigen, yang dilancarkan oleh rolling. Rel yang digunakan terutamanya tertakluk kepada beban dan beban berulang-ulang, jadi keperluan adalah tahan haus, tekanan, rintangan keletihan, kimpalan dan keliatan yang baik.

Rel terutamanya tertakluk kepada tekanan dan beban impak stok rolling, oleh itu, ia memerlukan kekuatan dan kekerasan yang mencukupi dan ketangguhan tertentu. Keluli rel yang biasa digunakan ialah keluli karbon yang menenangkan yang diperbuat daripada perdu terbuka dan BOF, yang mengandungi karbon wc0.6%. 0.8%, tergolong dalam keluli karbon sederhana dan keluli karbon tinggi, tetapi kandungan mangan WMN lebih tinggi, dalam 1.1% daripada o.6%.

Rel mengikut piawaian kebangsaan China dan piawaian industri metalurgi dibahagikan kepada rel kereta api, rel ringan, rel konduktif dan rel kren.


How to order rail steel

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, rel keluli aloi rendah biasa telah digunakan secara meluas, seperti rel silikon tinggi, rel mangan sederhana, rel tembaga, dan tiang galas. Rel aloi rendah biasa lebih tahan haus dan tahan karat daripada rel karbon, dan hayat perkhidmatannya bertambah baik.

Sepasang: Apakah keluli musim bunga?

Seterusnya: apa plat kapal