[[TitleIndustry]]

sebab karat paip keluli tahan karat

Date:Sep 25, 2018

Kawasan pantai menggunakan 316 atau 304 keluli tahan karat untuk menahan kakisan air laut.


【Kemungkinan sebab】

  1. Ion klorin terdapat dalam persekitaran penggunaan. Ion klorin boleh didapati secara meluas, seperti garam, peluh, air laut, angin laut, tanah, dan sebagainya. Keluli tahan karat dengan kehadiran ion klorin dalam alam sekitar, kakisan dengan cepat, lebih daripada keluli lembut biasa. Oleh itu, penggunaan keluli tahan karat keperluan, dan keperluan untuk sentiasa lap, keluarkan habuk, tetap bersih dan kering. KIMBERLY PIPE 12- (294).jpg

  2. 2. Tiada rawatan penyelesaian pepejal. Unsur pengaliran tidak larut ke dalam matriks, menyebabkan kandungan aloi yang rendah dan rintangan kakisan yang lemah pada matriks.

  3. 3. Bahan bukan bebas titanium dan niobium ini terdedah kepada kakisan intergranular. Penambahan titanium dan niobium, ditambah dengan rawatan yang stabil, dapat mengurangkan kakisan intergranular. Dalam udara atau kimia mengakis sederhana boleh menahan hakisan keluli aloi tinggi, keluli tahan karat adalah permukaan yang cantik dan rintangan kakisan yang baik, tidak perlu menjalani salutan warna dan rawatan permukaan lain, dan memainkan sifat-sifat permukaan yang wujud keluli tahan karat , digunakan dalam pelbagai keluli, yang biasanya dikenali sebagai keluli tahan karat.

Sepasang: Pengelasan tiub keluli tahan karat

Seterusnya: Martensitic Aging Steel