[[TitleIndustry]]

aloi magnet lembut

Date:Oct 10, 2018


Boleh dibahagikan kepada keluli elektrik rendah karbon dan Amkotie, keluli silikon, aloi magnet nikel lembut magnetik, besi dan kobalt aloi magnetik lembut, aloi besi silikon aluminium lembut, dan lain-lain, dalam industri kuasa, terutamanya dalam medan magnet yang lebih tinggi dengan rasa magnet yang tinggi dan kehilangan inti Aloi yang rendah. Dalam industri elektronik, penggunaan medan magnet medan rendah atau sederhana dengan kebolehtelapan yang tinggi dan koercilasi rendah aloi. Pada frekuensi tinggi, jalur nipis atau aloi kerintangan yang lebih tinggi diperlukan. Mereka biasanya diperbuat daripada pinggan atau jalur.

KIMBERLY PIPE 12- (300).jpg


Kawasan gelung histerisisnya adalah kecil dan sempit, coercivity pada umumnya lebih rendah daripada 800a / m, resistivity tinggi, kehilangan semasa Eddy yang rendah, kebolehtelapan yang tinggi, rasa magnet ketepuan yang tinggi. Ia biasanya diproses menjadi pinggan dan jalur. Kaedah lebur disediakan. Terutamanya digunakan dalam peralatan elektrik, industri telekomunikasi, Pelbagai komponen teras besi (seperti teras besi pengubah, geganti teras besi, tercekik, dan lain-lain). Aloi magnet yang biasa digunakan mempunyai keluli elektrik rendah karbon, Amkotie, keluli silikon, aloi magnet lembut nikel, besi-kobalt aloi magnet lembut, aloi besi silikon lembut dan sebagainya.

Aloi magnet yang terdedah kepada magnetisasi di bawah medan magnet luar dan yang mengalihkan fluks magnet selepas induksi magnet (magnetisme) pada dasarnya menghilang. Kawasan gelung histeresis kecil dan sempit, dan coercivity (Hc) umumnya kurang daripada Oe (lihat aloi ketepatan). Pada akhir abad ke-19, teras motor dan pengubah diperbuat daripada keluli karbon rendah. Lembaran keluli silikon yang lebih magnet pada tahun 1900 dengan cepat menggantikan keluli lembut, yang digunakan untuk menghasilkan produk untuk industri Kuasa. Aloi NI-FE diperkenalkan pada tahun 1917 untuk memenuhi keperluan sistem telefon pada Masa. Kemudian, aloi Fe-co (1929), aloi fe-si-al (1936) dan aloi Fe-al (1950) dengan sifat-sifat magnet yang berlainan telah dibentangkan untuk Tujuan Khas. China mula mengeluarkan lembaran keluli silikon yang dilancarkan pada tahun 1953. Pada lewat 50 tahun, kami mula mengkaji aloi magnet lembut seperti NI-FE dan fe-co, dan mula menghasilkan beberapa magnet lembut utama dalam 60. Pengeluaran sejuk jalur keluli silikon yang dilancarkan bermula pada tahun 70-an.


Sepasang: Martensitic Aging Steel

Seterusnya: Kementerian Perdagangan: Harga besi naik 1.1% minggu lepas