[[TitleIndustry]]

Apakah paip kebersihan keluli tahan karat?

Date:May 10, 2019

Paip sanitari keluli tahan karat adalah jalur panjang keluli dengan bahagian berongga dan tiada lipit di sekelilingnya. Ketebalan dinding tebal produk, lebih ekonomik dan praktikal. Lebih tipis tebal dinding, semakin tinggi biaya pemprosesan.Proses produk menentukan prestasi yang terhad, dan ketepatan paip keluli lancar pada umumnya rendah. Ketebalan dinding tidak seragam, kecerahan di dalam dan di luar tiub adalah rendah, panjang panjang tetap tinggi, dan terdapat bintik-bintik hitam dan hitam di dalam dan luar, dan bintik-bintik hitam tidak mudah dikeluarkan; Pengesanan dan pembentukannya mesti diproses di luar talian. Oleh itu ia merangkumi keunggulannya dalam tekanan tinggi, kekuatan tinggi, bahan struktur mekanikal.Permohonan utama :

Paip kebersihan paip keluli tahan karat digunakan terutamanya dalam peralatan pengeluaran dan pemasangan barisan untuk minuman, alkohol, bioengineering, makanan, dan sebagainya. Orang ramai memerlukan lapisan permukaan, lapisan passivation dan penolakan minyak paip sanitari keluli tahan karat:

1. Permukaan permukaan: Poland permukaan dalaman dan luaran paip sanitari keluli tahan karat untuk membuat permukaan paip keluli halus dan cerah, yang kita sering panggil permukaan cermin. Tujuan utama adalah untuk menghalang bahan cecair dalam tiub daripada membentuk dinding di dalam paip, yang terdedah kepada pencemaran dan membentuk penyumbatan paip.

2. Lapisan pemasukan: Selepas penggilap, paip keluli hendaklah diletakkan di dalam tangki penumpang untuk rendaman, dan permukaan paip keluli dioksidakan dengan larutan asid passivation untuk membentuk lapisan passivation untuk mencapai ketahanan kakisan paip keluli.

3. Larangan larangan minyak: Selepas penuangan selesai, minyak dibersihkan dan minyak di permukaan paip keluli dikeluarkan. Selepas selesai, ia perlu diuji dengan penganalisis minyak. Ia terutamanya menghalang minyak dinding paip itu sendiri daripada mencemari bahan bendalir yang mengalir di dalam paip.


Sepasang: Asal keluli tahan karat

Seterusnya: Apakah keluli tahan karat Martensit?