[[TitleIndustry]]

wah ada 304 plat keluli tahan karat?

Date:Jul 13, 2019

Keluli tahan karat 304 adalah bahan biasa dalam keluli tahan karat dengan ketumpatan 7.93 g / cm3, juga dikenali sebagai keluli tahan karat 18/8. Dengan rintangan suhu tinggi 800 ° C, ia mempunyai prestasi pemprosesan yang baik dan keliatan yang tinggi. Ia digunakan secara meluas dalam industri hiasan perindustrian dan perabot dan industri perubatan makanan.

304 adalah keluli tahan karat serba boleh yang banyak digunakan untuk membuat peralatan dan bahagian yang memerlukan prestasi keseluruhan yang baik (rintangan kakisan dan kebolehbentukan). Untuk mengekalkan rintangan kakisan yang wujud dalam keluli tahan karat, keluli mesti mengandungi lebih daripada 18% kromium dan lebih daripada nikel 8%. Keluli tahan karat 304 adalah gred keluli tahan karat yang dihasilkan mengikut piawaian ASTM Amerika.

Unsur-unsur yang paling penting dalam 304 adalah Ni, Cr, tetapi tidak terhad kepada dua elemen ini. Keperluan khusus ditetapkan oleh standard produk. Penghakiman umum dalam industri menganggap bahawa kandungan Ni lebih besar daripada 8% dan kandungan Cr lebih besar daripada 18%, ia boleh dianggap sebagai keluli tahan karat 304. Inilah sebab mengapa industri memanggil jenis keluli tahan karat 18/8 keluli tahan karat ini. Malah, piawai produk yang berkaitan mempunyai peraturan yang sangat jelas untuk 304, dan piawaian produk ini mempunyai beberapa perbezaan untuk pelbagai bentuk keluli tahan karat.

Keluli tahan karat 304 adalah keluli tahan karat kromium-nikel yang paling banyak digunakan. Sebagai keluli yang digunakan secara meluas, ia mempunyai rintangan kakisan yang baik, rintangan haba, kekuatan suhu rendah dan sifat mekanik. Ia mempunyai kebolehan panas yang baik seperti stamping dan lenturan. , tiada pengerasan rawatan haba (menggunakan suhu -196 ° C ~ 800 ° C). Keupayaan yang tahan di atmosfera, jika ia adalah suasana perindustrian atau kawasan yang banyak tercemar, ia perlu dibersihkan dari masa ke semasa untuk mengelakkan hakisan. Sesuai untuk pemprosesan, penyimpanan dan pengangkutan makanan. Ia Mempunyai sifat pemprosesan yang baik dan solderability.

Hubungi kami melalui E-mail: info@sxht-group.comSepasang: Pengenalan 316 tiub keluli tahan karat

Seterusnya: Apa keluli tahan karat super