[[TitleIndustry]]

Apakah siku 180 darjah?

Date:Aug 15, 2019

Dalam sistem perpipaan, siku adalah paip yang mengubah arah paip. Menurut sudut, terdapat tiga yang paling biasa digunakan iaitu 45 ° dan 90 ° 180 °, dan sudut siku abnormal yang lain seperti 60 ° juga termasuk mengikut keperluan kejuruteraan. Elok diperbuat daripada besi tuang, keluli tahan karat, keluli aloi, besi lembut, keluli karbon, logam bukan ferus dan plastik.

Siku adalah sejenis paip yang digunakan untuk menghidupkan paip. Di antara jumlah kelengkapan paip yang digunakan dalam sistem paip, perkadaran adalah yang terbesar, kira-kira 80%. Pada umumnya, proses pembentukan yang berbeza dipilih untuk selekoh bahan yang berlainan atau ketebalan dinding. Proses pembentukan siku lancar yang biasa digunakan dalam kilang pembuatan mempunyai tegasan panas, setem, penyemperitan dan sejenisnya.

Proses pembentukan siku toksik panas menggunakan mesin pengguntingan siku khas, acuan teras dan peranti pemanasan, supaya lengan kosong pada acuan bergerak ke hadapan di bawah pendorong penolak, dipanaskan, diperluas, dan dibengkokkan dalam gerakan. proses. Ciri ubah bentuk siku tolok panas adalah untuk menentukan diameter tiub kosong mengikut undang-undang perubahan volum bahan logam sebelum dan selepas ubah bentuk plastik. Diameter tiub kosong digunakan lebih kecil daripada diameter siku, dan proses ubah bentuk billet dikawal oleh acuan teras untuk memampatkan arka batin. Aliran logam mengimbangi bahagian lain yang ditipis oleh pengembangan garis pusat, dengan itu memperoleh siku yang mempunyai ketebalan dinding seragam.

Siku membentuk setem ialah proses pembentukan paling awal untuk pengeluaran besar-besaran siku lancar. Ia telah digantikan oleh panas atau proses pembentukan panas dalam pengeluaran siku spesifikasi umum, tetapi dalam beberapa spesifikasi siku kerana bilangan pengeluaran Kurang, ketebalan dinding terlalu tebal atau terlalu nipis, dan produk masih dalam gunakan apabila ia mempunyai keperluan khas.

Oleh kerana siku mempunyai prestasi komprehensif yang baik, ia digunakan secara meluas dalam kejuruteraan kimia, pembinaan, bekalan air, saliran, petroleum, industri ringan dan berat, penyejukan, sanitasi, paip, perlindungan kebakaran, kuasa elektrik, aeroangkasa, pembinaan kapal dan projek asas lain.

Hubungi kami melalui E-mail: info@sxht-group.com


Sepasang: Apakah penggunaan tiub dandang?

Seterusnya: Apakah bar heksagon keluli tahan karat?