[[TitleIndustry]]

Apakah 310s plat keluli tahan karat?

Date:Aug 16, 2019

Plat keluli tahan karat 310S adalah keluli tahan karat tinggi aloi sistem 25Cr-20Ni. Ia mempunyai rintangan pengoksidaan suhu tinggi yang sangat baik dan sesuai untuk membuat pelbagai komponen relau. Suhu maksimum ialah 1200 ° C dan suhu penggunaan berterusan ialah 1150 ° C.

ciri utama:

1. Rintangan pengoksidaan yang baik;

2. penggunaan julat suhu yang luas (di bawah 1150 ° C);

3. Penyelesaian keadaan bukan magnet;

4. kekuatan suhu tinggi;

5. baik solderability.

Keluli tahan karat 310S ialah keluli tahan karat austenit krom-nikel dengan rintangan pengoksidaan yang baik dan rintangan kakisan. Kerana ia mengandungi peratusan tinggi kromium dan nikel, ia mempunyai kekuatan rayap yang sangat tinggi dan boleh berfungsi secara berterusan pada suhu tinggi.

Oleh kerana kandungan nikel (Ni) dan kromium (Cr) yang tinggi, ia mempunyai ketahanan yang baik terhadap pengoksidaan, kakisan, asid dan alkali, dan rintangan suhu tinggi. Paip keluli yang tahan suhu tinggi digunakan secara khusus untuk pembuatan tiub pemanasan elektrik, dan lain-lain, dan karbon ditambah ke keluli tahan karat austenitik. Selepas kandungannya, kekuatannya bertambah baik oleh kesan pengukuhan penyelesaian pepejal. Komposisi kimia keluli tahan karat austenitik adalah berdasarkan kromium, nikel dan unsur-unsur lain seperti molibdenum, tungsten, niobium dan titanium. Oleh kerana strukturnya adalah struktur padu berpusatkan muka, Oleh itu terdapat kekuatan tinggi dan kekuatan rayapan pada suhu tinggi.

Pelbagai aplikasi plat keluli tahan karat 310S adalah terutamanya dalam aspek gred keluli tahan panas, bahagian-bahagian hubungan suhu tinggi / panas yang tinggi seperti paip ekzos, paip, relau rawatan haba, penukar haba, dan insinerator. Pada masa yang sama, plat keluli tahan karat 310S boleh menyesuaikan diri dengan persekitaran khas, seperti persekitaran pengoksidaan yang teruk dan persekitaran suhu yang tinggi, sesuai untuk membuat pelbagai komponen relau, suhu maksimum boleh mencapai 1200 ° C, dan suhu penggunaan am ialah 1150 ° C . Ia digunakan secara meluas dalam bahan relau dan bahan untuk peralatan pembersihan kereta.

Hubungi kami melalui E-mail: info@sxht-group.com


Sepasang: tidak

Seterusnya: Apakah penggunaan tiub dandang?