[[TitleIndustry]]

Apakah paip selongsong minyak?

Date:Aug 06, 2019

Pipa selongsong minyak digunakan untuk menyokong dinding-dinding minyak dan gas untuk memastikan operasi normal keseluruhannya selepas proses penggerudian selesai. Setiap sumur didasarkan pada kedalaman penggerudian dan geologi yang berbeza, menggunakan beberapa lapisan sarung. Selepas selongsong turun, simen akan disusun. Ia berbeza dengan paip minyak dan paip gerudi dan tidak boleh digunakan semula. Ia adalah bahan buang. Oleh itu, penggunaan selongsong menyumbang lebih dari 70% daripada semua paip minyak yang baik.

Paip selongsong minyak adalah talian tetap untuk mengekalkan operasi minyak yang baik. Oleh kerana keadaan geologi yang berbeza, keadaan lubang bawah adalah rumit, dan tindakan gabungan tegangan, mampatan, tekanan lenturan dan kilasan bertindak pada badan paip, yang meletakkan keperluan yang tinggi pada kualiti sarung itu sendiri. Sebaik sahaja selongsong itu sendiri rosak atas sebab tertentu, ia boleh mengakibatkan pengurangan pengeluaran dan juga memecahkan keseluruhan telaga.

Pipa selongsong minyak adalah paip diameter besar yang bertindak sebagai dinding minyak dan gas yang baik atau lubang sumur. Selongsong dimasukkan ke dalam lubang sumur dan disemen untuk membantu terowong memisahkan pembentukan dan menghalang lubang sumur dari runtuh, sambil memastikan lumpur penggerudian beredar untuk penggerudian.

Pelbagai jenis selongsong yang digunakan dalam pengekstrakan minyak: Sarung minyak permukaan melindungi telaga dari pencemaran oleh air cetek dan gas cetek, menyokong peralatan kepala sumur dan mengekalkan berat lapisan lain selongsong. Selongsong minyak teknikal memisahkan tekanan pada tahap yang berbeza supaya cecair penggerudian diedarkan dengan betul dan selongsong pengeluaran dilindungi. Untuk memasang peranti anti-pecah, kebocoran menghalang peranti dan paip ekor dalam penggerudian. Cecair minyak dalam minyak mengeksport minyak dan gas dari storan bawah permukaan. Digunakan untuk melindungi telaga dan stratify lumpur penggerudian. Apabila menghasilkan casings minyak, diameter luar biasanya 114.3 mm hingga 508 mm.

Hubungi kami melalui E-mail: info@sxht-group.com


Sepasang: Apakah flange keluli tahan karat?

Seterusnya: Pengenalan 316 tiub keluli tahan karat