[[TitleIndustry]]

Apakah bar keluli tahan karat?

Date:Jul 25, 2019

Bar keluli tahan karat adalah keluli tahan karat yang tahan haba dengan ketumpatan 8.0 g / cm 3.310S adalah austenitic chrome nikel keluli tahan karat tahan suhu tinggi rod keluli tahan karat dengan rintangan pengoksidaan yang baik dan rintangan kakisan kerana ia mengandungi peratusan tinggi kromium dan nikel. Ia mempunyai kekuatan rayap yang tinggi, boleh berfungsi secara berterusan pada suhu tinggi, dan mempunyai rintangan suhu tinggi yang baik.

Keterangan produk keluli tahan karat tahan suhu tinggi:

Untuk rod keluli tertakluk kepada tekanan bendalir, ujian hidraulik dijalankan untuk memeriksa ketahanan dan kualiti tekanan. Tiada kebocoran, pembasahan atau pembesaran dibenarkan di bawah tekanan yang ditentukan. Sesetengah rod keluli juga perlu dilancarkan mengikut piawaian atau kehendak pembeli. Ujian sampingan, ujian suar, ujian ricih, dan lain-lain

Barangan keluli tahan karat yang tahan suhu tinggi kerana jenis keluli tahan karat ini mengandungi lebih banyak Cr, rintangan suhu yang tinggi, rintangan suhu rendah dan rintangan kakisan tidak sebanding dengan rod keluli lancar lain, jadi rod keluli tahan karat digunakan dalam petroleum, kimia, kuasa elektrik, dandang dan industri lain. Penggunaannya lebih luas.

Proses pengeluaran: rod keluli tahan karat boleh dibahagikan kepada rolling panas, penempaan dan lukisan sejuk mengikut proses pengeluaran. Bar roll bulat keluli tahan karat yang panas mempunyai spesifikasi 5.5-250 mm. Antaranya: bar keluli tahan karat kecil 5.5-25 mm kebanyakannya dibekalkan dalam jalur lurus, sering digunakan sebagai bar keluli, bolt dan pelbagai bahagian mekanikal; Bar pusingan keluli tahan karat yang lebih besar daripada 25 mm digunakan terutamanya untuk pembuatan bahagian-bahagian mekanikal atau untuk bilah tiub keluli lancar.

Batang keluli tahan karat mempunyai prospek aplikasi yang luas dan digunakan secara meluas dalam perkakas dapur perkakasan, pembinaan kapal, petrokimia, jentera, perubatan, makanan, tenaga elektrik, tenaga, bangunan dan hiasan, tenaga nuklear, aeroangkasa, tentera dan industri lain. Peralatan untuk kegunaan peralatan, bahan kimia, pewarna, kertas, asid oksalik, baja, dan lain-lain di laut; industri makanan, kemudahan pantai, tali, rod cd, bolt, kacang.

Hubungi kami melalui E-mail: info@sxht-group.com

Sepasang: Apakah bar heksagon keluli tahan karat?

Seterusnya: Apakah paip aloi?