[[TitleIndustry]]

Apakah plat keluli tahan karat yang timbul?

Date:Jul 26, 2019

Plat keluli tahan karat yang timbul adalah corak di mana permukaan plat keluli adalah tidak sekata, dan digunakan terutamanya di tempat-tempat di mana kelancaran dan hiasan diperlukan. Embossing dilancarkan dengan roll kerja berpola, dan roll kerja biasanya dimetilkan dengan cecair erosif. Kedalaman penyelewengan pada plat bervariasi dari corak ke corak, kira-kira 20-30 mikron.

Permukaan plat keluli tahan karat yang timbul mempunyai corak dan tekstur yang berbeza, dan mempunyai kesan tiga dimensi yang berbeza, yang meningkatkan daya tarikan artistik plat keluli tahan karat. Bahan utama ialah 201, 202, 304, 316 dan keluli tahan karat yang lain plat. Spesifikasi umum adalah: 1000 * 2000mm, 1219 * 2438mm, 1219 * 3048mm; mereka boleh dibuka atau tidak, atau mereka boleh dilengkapkan dengan ketebalan keseluruhan 0.3mm ~ 2.0mm.

Kelebihan utama: tahan lama, tahan lama, tahan haus, kesan hiasan. Secara visual cantik, berkualiti tinggi, mudah dibersihkan, bebas penyelenggaraan, anti-kejutan, anti tekanan, tahan calar dan tiada cap jari.

Kegunaan: Plat keluli tahan karat yang diperbuat daripada keluli tahan karat sesuai untuk hiasan kereta lif, kereta bawah tanah, semua jenis kabin, hiasan bangunan dan hiasan, industri dinding tirai logam.

Proses pengeluaran plat keluli tahan karat yang timbul: satu jenis diperolehi oleh kilang-kilang rolling dalam pengeluaran keluli tahan karat, iaitu keadaan penyepuhlindapan dan penjerukan selepas rolling panas. Proses ini adalah seperti berikut: baja keluli tahan karat kilang jalur panas rolling hitam Roll annealing haba dan penjerukan talian meratakan mesin, ketegangan ketegangan, garisan penggiliran garisan salib plat keluli tahan karat keluli panas-melancarkan. Jenis plat tapak ini rata di satu sisi dan corak di sebelah yang lain. Plat tapak sedemikian lebih kerap digunakan dalam bahan kimia, kereta api, platform dan tempat lain di mana kekuatan diperlukan.

Kategori kedua adalah perusahaan pemprosesan di pasaran, yang membeli plat keluli tahan karat yang dilancarkan atau dicincang sejuk dari kilang-kilang keluli dan menggunakan plat bunga dicelup secara mekanikal. Produk ini adalah cekung dan cembung di satu pihak dan sering digunakan dalam hiasan awam umum.

Hubungi kami melalui E-mail: info@sxht-group.com


Sepasang: Apakah paip aloi?

Seterusnya: Apakah plat keluli tahan karat yang dilancarkan panas?