[[TitleIndustry]]

Apakah flange keluli tahan karat?

Date:Aug 08, 2019
Flange keluli tahan karat adalah bahagian yang menghubungkan paip ke paip dan disambungkan ke hujung paip. Terdapat lubang di bebibir, dan bolt menjadikan kedua bebibir itu terikat rapat. Bebibir tersebut disegel dengan gasket. Flange sambungan bebibir (sambungan wayar) bebibir dan flange dikimpal.

Flang adalah bahagian berbentuk cakera yang paling biasa dalam kejuruteraan paip. Bebibir digunakan secara berpasangan dan dengan bebibir padanan pada injap. Dalam paip, bebibir terutamanya digunakan untuk sambungan paip. Dalam saluran paip yang perlu disambungkan, pelbagai bebibir dipasang. Paip tekanan rendah boleh menggunakan bebibir dawai kawat, dan bebibir kimpalan digunakan pada tekanan di atas 4 kg. Gasket ditempatkan di antara dua bebibir dan kemudian dilekap. Beban tekanan yang berlainan mempunyai ketebalan yang berbeza dan menggunakan baut yang berlainan.

Peranan utama flange keluli tahan karat:

1. Sambungkan saluran paip dan mengekalkan prestasi kedap paip;

2. Ia mudah untuk menggantikan saluran paip tertentu;

3. Mudah membuka dan memeriksa talian paip;

4. Ia mudah untuk menutup saluran paip tertentu.

Keluli tahan karat bebibir boleh dibuang atau mereka boleh dibalut atau dikimpal. Sambungan bebibir terdiri daripada sepasang bebibir, spacer dan sejumlah bolt dan kacang. Gasket ditempatkan di antara kedua permukaan kedap bebibir. Selepas kacang diperketatkan, tekanan tertentu pada permukaan gasket mencapai nilai tertentu dan kemudian berubah, dan mengisi ketidaksamaan pada permukaan pengedap untuk membuat sambungan ketat.

Kelengkapan paip bebibir keluli tahan karat berulang kali dipanaskan untuk mendakan karbida, mengurangkan rintangan kakisan dan sifat mekanik. Bebibir keluli tahan karat sesuai dengan jumlah unsur kestabilan yang sesuai Ti, Nb, Mo, dan lain-lain untuk meningkatkan ketahanan kakisan dan kebolehkimpalan. Kelengkapan paip bebibir keluli tahan karat mempunyai rintangan kakisan yang baik dan rintangan pengoksidaan dan digunakan secara meluas dalam pembuatan kimia, baja, petroleum dan pembuatan mesin perubatan.

Hubungi kami melalui E-mail: info@sxht-group.com


Sepasang: apa boleh plat 2205 plat keluli tahan karat boleh digunakan?

Seterusnya: Apakah paip selongsong minyak?