[[TitleIndustry]]

Apakah Bar Flat Stainless Steel?

Date:Jul 29, 2019

Bar rata keluli tahan karat adalah keluli segi empat tepat dan sedikit tulen. Bar keluli tahan karat boleh menjadi keluli separa siap. Terdapat sejuk digilap keluli tahan karat bar rata dan asid melancarkan asid putih sandblasted keluli tahan karat rata bar.

Bar rata keluli tahan karat boleh terdiri daripada pelbagai ahli yang menerima kuasa mengikut keperluan struktur yang berbeza, dan juga boleh digunakan sebagai ahli penghubung antara ahli-ahli. Digunakan secara meluas dalam pelbagai struktur bangunan dan struktur kejuruteraan, seperti rasuk, jambatan, menara penghantaran, jentera mengangkat dan pengangkutan, kapal, relau industri, menara tindak balas, rak kontena dan rak gudang.

Bar rata keluli tahan karat digunakan sebagai jambatan, bingkai, pagar, kapal penghantaran, kenderaan, dan sebagainya dalam projek pembinaan. Billet bahan mentah untuk menghasilkan bar keluli tahan karat adalah bilet persegi karbon rendah, dan bar rata keluli tahan karat yang siap dihantar untuk membentuk rolling panas, rolling sejuk atau rolling panas. Apabila berdagang, kontrak dan dokumen lain harus diisi dengan lebar dan ketebalan bar rata keluli tahan karat, dan lain-lain perkara utama teknologi, seperti penyepuhlindapan, penyelesaian pepejal dan sebagainya.

Kualiti permukaan bar rata keluli tahan karat dinyatakan dalam piawai. Secara umumnya, tidak ada kecacatan yang berbahaya seperti pemisahan, keretakan, retakan, dan lain-lain. Pelbagai geometri yang dibenarkan juga dinyatakan dalam piawai, secara umumnya termasuk darjah kelengkungan, lebar sampingan, ketebalan pinggir, sudut puncak, dan sebagainya, dan menentukan kilasan yang signifikan.

Komposisi kimia bar rata keluli tahan karat:

1. Bahan-bahan: Komposisi kimia bar rata keluli tahan karat tergolong dalam siri keluli bergulung untuk struktur umum. Petunjuk ujian utama ialah C, Mn, P dan S. Bergantung pada gred, kandungannya berbeza-beza, dan julat anggaran ialah C <0.08%, mn:="" 2.0,="" p=""><0.035%, dan="" s=""><>

2. Kaedah pemeriksaan: Apabila menguji komponen kimia di atas, kaedah pemeriksaan standard yang biasa digunakan ialah GB223, JISG1211-1215, BS1837, BS manual 19, GOTT22536 dan sebagainya.

Hubungi kami melalui E-mail: info@sxht-group.com


Sepasang: Apakah plat keluli tahan karat yang dilancarkan panas?

Seterusnya: apakah penggunaan tiub keluli tahan karat 304L