[[TitleIndustry]]

Apakah bar heksagon keluli tahan karat?

Date:Aug 17, 2019

Bar heksagon adalah heksagon, jalur panjang padat keluli tahan karat. Oleh kerana ciri-ciri bar heksagon keluli tahan karat, ia digunakan secara meluas dalam aplikasi marin, kimia, dan pembinaan.

Ciri bar hexagon keluli tahan karat:

1. Bar hexagon keluli tahan karat mempunyai ketepatan dimensi yang tinggi dan boleh mencapai ± 0.01mm;

2, keluli tahan karat heksagon kualiti permukaan bar adalah cemerlang, kecerahan cahaya sangat baik;

3. Bar hexagon keluli tahan karat mempunyai rintangan kakisan yang kuat, kekuatan tegangan dan rintangan keletihan yang tinggi;

4. Bar hexagon keluli tahan karat mempunyai komposisi kimia yang stabil, keluli tulen dan kandungan inklusi yang rendah.

Bar keluli tahan karat heksagon biasa bahan biasa:

Bar keluli tahan karat 1.316L: rintangan kakisan, rintangan suhu tinggi, prestasi kimpalan yang baik; mengandungi molibdenum dan kandungan karbon rendah, rintangan pitting yang sangat baik dalam persekitaran perindustrian laut dan kimia, selepas kimpalan atau selepas melegakan tekanan, Rintangan terhadap rintangan kakisan intergranular dapat mengekalkan rintangan kakisan yang baik walaupun tanpa rawatan haba.

Bar keluli tahan karat 2.304L: kandungan karbon yang lebih rendah meminimumkan pemendakan karbida di zon terjejas panas berhampiran kimpal, dan pemendakan karbida boleh menyebabkan kakisan antara karat keluli tahan karat dalam sesetengah persekitaran, sebagai bahan keluli tahan karat serba boleh dengan tinggi rintangan karat. Rintangan suhu tinggi juga baik, boleh setinggi 1000-1200 darjah. Ia mempunyai ketahanan kakisan tahan karat yang sangat baik dan ketahanan yang baik terhadap kakisan intergranular.

Prospek penggunaan batang heksagon keluli tahan karat digunakan secara meluas dalam bidang alat ganti, lif, peralatan dapur, kapal tekanan, dll.

Kunci untuk aplikasi dalam pembangunan masa depan adalah perlindungan alam sekitar dan jangka hayat. Mengenai perlindungan alam sekitar, pertama sekali, dari sudut pandangan perlindungan alam sekitar atmosfera, permintaan untuk keluli tahan karat yang tahan haba dan tahan suhu tinggi untuk peranti pembakaran sampah suhu tinggi, peranti penjanaan kuasa LNG, dan alat penjanaan kuasa tinggi menggunakan arang batu akan meningkat. Berkenaan dengan kehidupan yang panjang, bangunan dengan jangka hayat 100 tahun baru-baru ini muncul, dan permintaan untuk bahan-bahan yang mempunyai ketahanan yang sangat baik akan meningkat.

Hubungi kami melalui E-mail: info@sxht-group.com

Sepasang: Apakah siku 180 darjah?

Seterusnya: Apakah bar keluli tahan karat?