[[TitleIndustry]]

Apakah perbezaan antara keluli I-Steel dan H-seksyen

Date:Nov 06, 2018


Hujung bebibir I-keluli adalah penebalan permukaan oleh plat ventral, dan luarannya nipis; Bebibir keluli H-seksyen adalah seksyen yang sama.

What is the difference between I-Steel and H-section steelHW HM HN h adalah istilah generik untuk keluli H-bahagian, dan keluli H-bahagian dikimpal; HW HM HN adalah hot-rolledWhat is the difference between I-Steel and H-section steel


Penggunaan I-keluli bersamaan dengan keluli HN;

1, keluli berbentuk kerja sama ada biasa atau cahaya, kerana saiz bahagiannya agak tinggi, sempit, maka bahagian silang dua lengan utama perbezaan momen inersia adalah besar, oleh itu, umumnya hanya boleh digunakan secara langsung dalam jaringnya di dalam permukaan lenturan anggota atau akan terdiri daripada anggota kekisi kisi.

2, keluli H-seksyen adalah profil pemotongan ekonomi kecekapan tinggi (yang lain juga mempunyai keluli berdinding nipis sejuk, plat keluli tekanan, dan lain-lain), kerana bentuk keratan rentas adalah munasabah, mereka boleh membuat keluli lebih tinggi kecekapan, meningkatkan keupayaan untuk bekerja. Tidak seperti jenis Putong, bebibir keluli H-bahagian diperluaskan, dan permukaan dalaman dan luaran biasanya selari, yang memudahkan untuk menyambung dengan kayu manis dan komponen lain yang tinggi.

3, H-seksyen keluli bebibir adalah ketebalan yang sama, ada bahagian silang rolling, terdapat 3 keping kimpalan plat yang terdiri daripada seksyen silang gabungan. I-Steel adalah bahagian silang bergulung, disebabkan oleh proses pengeluaran yang lemah, bahagian flange mempunyai cerun 1:10. Rolling steel seksyen H berbeza daripada I-steel biasa sahaja satu set roll mendatar, kerana flangenya adalah luas dan tiada cerun (atau cerun kecil), jadi ia perlu untuk menambah satu set roll menegak pada masa yang sama roll rolling Oleh itu, proses rolling dan peralatannya lebih kompleks daripada kilang rolling biasa.


Sepasang: Sejarah kisah kejayaan tiub keluli tahan karat 316 Keluli tahan karat

Seterusnya: Nama rod keluli tahan karat