[[TitleIndustry]]

apakah penggunaan tiub keluli tahan karat 304L

Date:Jul 15, 2019

Tiub keluli tahan karat 304L tergolong dalam kaedah penanda keluli tahan karat antarabangsa. Tiub keluli tahan karat 304L - S30403 (American AISI, ASTM) 304L sepadan dengan jenama China 00Cr19Ni10, yang merupakan keluli dengan kandungan karbon yang rendah daripada 0Cr19Ni9. Ia mempunyai rintangan yang sangat baik terhadap kakisan intergranular dan tidak panas diperlakukan selepas kimpalan.

Komposisi kimia tiub keluli tahan karat 304L:

Kandungan unsur tiub keluli tahan karat 304L C≤0.03 Ni8.00 ~ 12.00 Cr18.00 ~ 20.00, Mn <= 2.0="" si=""><= 1.0="" s=""><= 0.030="" p=""><=> Tiub keluli tahan karat 304L sebagai keluli C 304 yang rendah, dalam keadaan umum Rintangan kakisan adalah serupa dengan keluli 304, tetapi ia mempunyai ketahanan yang sangat baik terhadap kakisan intergranular selepas kimpalan atau selepas pelepasan tekanan; ia boleh mengekalkan rintangan kakisan yang baik tanpa rawatan haba, dan suhu adalah -196 ° C. ~ 800 ° C. Ia digunakan dalam bidang mesin terbuka untuk kimia, arang batu, dan industri petroleum dengan ketahanan tinggi terhadap kakisan antara, bahagian tahan haba untuk bahan binaan, dan bahagian-bahagian dengan rawatan haba yang sukar.

Gunakan julat:

1. tiub penukar haba

Ciri-ciri prestasi: dinding dalaman yang licin paip, rintangan air rendah, hakisan dan rawatan penyelesaian pepejal, sifat mekanik dan rintangan kakisan manik kimpal dan substrat pada dasarnya sama, dan prestasi pemprosesan yang mendalam sangat baik.

Tiub keluli tahan karat berdinding 2.thin

Ciri-ciri prestasi: hayat perkhidmatan yang panjang; kadar kegagalan yang rendah dan kadar kebocoran air; kualiti air yang baik, objek tidak berbahaya akan dicetuskan ke dalam air; dinding dalaman paip tidak berkulit keras, halus, rintangan air yang rendah, prestasi kos yang tinggi, hayat perkhidmatan yang panjang 100 tahun, tiada Penyelenggaraan, kos rendah, boleh menahan hakisan aliran air yang tinggi sehingga 30m / s; pelekat tiub yang jelas, penampilan cantik.

3. Tabung kebersihan makanan

Ciri-ciri prestasi: kekasaran permukaan dalaman Ra adalah lebih daripada 0.2, dinding residu tergantung kecil, mudah untuk membersihkan, mencegah pertumbuhan bakteria, penggilap elektrolitik mempunyai kesan passivation, dan dinding dalaman mempunyai prestasi pertahanan yang baik.

4. tiub cecair tiub keluli tahan karat

Diperbuat dengan keluli tahan karat keluli tahan karat di dalam paip rata, digunakan secara meluas dalam produk tenusu, bir, minuman, farmaseutikal, biologi, kosmetik, kimia halus berbanding dengan paip keluli biasa biasa, kemasan permukaan dan dinding dalaman licin, kelentangan plat keluli adalah lebih baik, , ketebalan dinding seragam, ketepatan yang lebih tinggi, tiada pitting, kualiti yang baik.

Hubungi kami melalui E-mail: info@sxht-group.com

Sepasang: Apakah Bar Flat Stainless Steel?

Seterusnya: apakah paip keluli tahan karat?