304 Keluli Tahan Karat Tidak Boleh Menjadi Hakim Kelebihan Dan Kekurangan Daripada Magnetisme

- Jan 03, 2019-

Terdapat banyak keluli tahan karat, dari suhu mengikut struktur organisasi boleh dibahagikan kepada beberapa kategori:


1, jenis badan austenit: seperti 304, 321, 316, 310,

2, martensit atau jenis badan ferit: seperti 430, 420, 410, dan sebagainya.


Austenite bukan magnet atau lemah magnetik, martensit atau ferit adalah magnet. Biasanya digunakan sebagai papan paip papan hiasan keluli tahan karat kebanyakannya austenitic body 304 bahan, biasanya magnetik atau lemah magnetik, tetapi kerana peleburan yang disebabkan oleh fluktuasi komposisi kimia atau pemprosesan yang berbeza Negeri juga mungkin kelihatan magnet, tetapi ini tidak boleh dianggap palsu atau tidak memenuhi syarat, apa adalah sebabnya?


Ia disebut di atas bahawa austenit adalah magnet bukan magnet atau lemah, dan martensit atau ferit adalah magnet, kerana pemisahan komponen peleburan atau rawatan haba yang tidak wajar, akan menyebabkan austenitic 304 Stainless Steel dalam sebilangan kecil martensit atau tisu ferit. Dengan cara ini, keluli tahan karat 304 akan mempunyai daya tarikan lemah.


Di samping itu, 304 keluli tahan karat selepas pemprosesan sejuk, struktur tisu juga akan ditukar kepada martensit, semakin besar ubah bentuk pemprosesan sejuk, semakin banyak penukaran martensite, semakin besar daya magnet keluli. Seperti batch strip keluli, pengeluaran φ76 tiub, tidak ada rasa magnet yang jelas, pengeluaran φ9.5 tiub. Kerana rasa magnet besar sudut ubah bentuk adalah jelas, pengeluaran persegi segi empat tepat tiub kerana ubah bentuk yang lebih besar daripada tiub bulat, terutamanya bahagian lipat, ubah bentuk magnetik lebih sengit lebih jelas. Untuk menghilangkan sifat magnet 304 yang disebabkan oleh sebab-sebab di atas, tisu austenit yang stabil boleh dipulihkan oleh rawatan pemejalan suhu yang tinggi, dengan itu menghapuskan kemagnetan.


Secara khususnya disebabkan oleh sebab-sebab di atas disebabkan oleh magnet magnet keluli tahan karat 304, dan bahan-bahan keluli tahan karat lain, seperti 430, magnet keluli karbon tidak sama dengan sama sekali, iaitu, daya magnet keluli 304 sentiasa menunjukkan daya magnet yang lemah. Ini memberitahu kita bahawa jika keluli tahan karat lemah magnetik atau sepenuhnya magnetik, ia harus dinilai sebagai bahan 304 atau 316, dan jika ia sama dengan magnetisme keluli karbon, ia menunjukkan daya tarikan yang kuat kerana ia bukan bahan 304 .


Sepasang:Paip keluli tahan karat 304 kekerasan Seterusnya:Apakah Persembahan Di Bawah Qualifed Pada Paip 304 316 Stainless Steel?