337 penyiasatan tentang karbon keluli dan aloi keluli produk

337 penyiasatan tentang karbon keluli dan aloi keluli produk

Date:May 05, 2016

Pada waktu tempatan April 26, Amerika Syarikat Steel Corporation memohon untuk International Trade Suruhanjaya daripada Amerika Syarikat, ajakan untuk China dia Bei zat besi dan keluli Kumpulan, Shanghai Bao keluli Kumpulan dan lain-lain perusahaan keluli Cina 40 eksport Amerika Syarikat keluli karbon dan aloi keluli yang difailkan penyiasatan yang 337, dan menerbitkan satu pengecualian kekal atau keterangan-keterangan hukumnya. Ia akan membawa kepada Suruhanjaya antarabangsa bagi perdagangan Amerika Syarikat 30 hari untuk menilai petisyen itu, dan kemudian memutuskan sama ada untuk menjalankan penyiasatan atau tidak. Sekali selepas pemfailan jawapan kepada kegagalan, maka perusahaan keluli Cina adalah mungkin menghadapi denda antitrust tentang penyiasatan.


Pendahulu Amerika Syarikat Steel Corporation telah ditubuhkan pada tahun 1864, Syarikat keluli Carnegie, beribu pejabat di Amerika Syarikat yang terbesar bersepadu perusahaan keluli. Orang Cina tertuduh keluli perusahaan dan kawalan colluded peniaga mereka harga, kecurian rahsia perdagangan, dan melalui label palsu untuk mengelakkan cukai perdagangan, keperluan menurut Amerika Syarikat "tahun 1930 cukai undang-undang" penyiasatan Seksyen 337, untuk menyekat Cina keluli produk eksport ke Amerika market.the Amerika Syarikat Steel Corporation, akan menggunakan cara-cara setiap memperjuangkan perdagangan adil , dan terus melalui kes-kes anti subsidi dan anti-pembuangan, menggalakkan kerja-kerja penguatkuasaan undang-undang yang sedia ada.

penyiasatan 337 merujuk kepada Suruhanjaya perdagangan antarabangsa boleh mengikut Seksyen 337 akhir tahun 1930 undang-undang cukai, Amerika melancarkan siasatan keatas kelakuan tidak adil sekatan perdagangan import.


Ketua Biro remedi perdagangan perdagangan memberi alamat, dan berkata siasatan 337 tertumpu pada pelanggaran hak-hak harta intelek, dan produk-produk keluli adalah produk yang agak matang, ada ada perkara yang seperti satu pertikaian Harta Intelek. Dakwaan pelanggaran harta intelek yang kononnya tidak mempunyai fakta asas, berharap International Trade Suruhanjaya daripada Amerika Syarikat untuk menolak aduan itu. Amerika Syarikat Steel Corporation Cina industri keluli yang difailkan penyiasatan yang 337 adalah berdasarkan Cina eksport keluli meningkat dengan mendadak. Pada awal 2014, eksport keluli Cina terus meningkat, menjelang akhir tahun 2015, keluli eksport menyumbang lebih daripada 10% jumlah output.

Semasa geseran perdagangan dengan pengeluar besi terbesar dunia China, setakat pergerakan Amerika Syarikat Steel Corporation adalah tindakan yang paling berani dan kuat.

Pada masa ini, Cina keluli akaun pengeluaran bagi hampir separuh daripada dunia. Keluli Cina eksport menyebabkan Antarabangsa anti-sampah, tetapi atas nama pelanggaran hak-hak harta intelek yang aduan, ini adalah kes pertama. Pengarah Persatuan industri keluli Cina memberi alamat, dan berkata bahawa mereka telah terkejut dengan penggunaan "337 penyiasatan" Amerika Syarikat Steel Corporation, berkaitan kawalan pengeluaran, harga, mengikat asal-usul dan caj pelanggaran harta intelek yang kononnya hak, di berdasarkan fakta-fakta tiada, kontradiksi dan yang berkaitan dengan jawatan. Oleh itu, dengan harapan bahawa perdagangan antarabangsa Amerika Syarikat Suruhanjaya untuk menolak aduan itu.

Pengarah juga berkata bahawa besi Cina dan Persatuan keluli, sebagai sebuah organisasi industri, sentiasa ketat mematuhi undang-undang kecil Cina, dan selaras dengan peraturan-peraturan aktiviti Antarabangsa pelbagai hala.

Pengarah yang akhirnya menegaskan bahawa industri besi keluli di China dan Amerika Syarikat berkongsi kepentingan bersama yang luas, industri keluli Cina bersetuju untuk bertukar-tukar pandangan melalui komunikasi, dialog dan perundingan dengan Amerika Syarikat untuk membuat kedua-dua pihak boleh sepenuhnya, dan bertekad untuk bersama-sama mengekalkan perintah pasaran itu, dan menentang perlindungan dagangan, dan bersama-sama menghadapi masalah overcapacity keluli global.


Sepasang: Pengenalan ringkas 304 plat keluli tahan karat

Seterusnya: Paip keluli tahan karat yang lancar dinding berat dijual panas 304 316 bagi industri