Selepas Industri Keluli Telah Terbukti Pengeluaran Pada bulan Oktober, Bolehkah Peningkatan Harga Keluli?

Selepas Industri Keluli Telah Terbukti Pengeluaran Pada bulan Oktober, Bolehkah Peningkatan Harga Keluli?

Date:Sep 27, 2018


Berikutan Tangshan "musim luruh industri utama dan musim sejuk perbezaan prestasi penilaian prestasi Guidance Advice" berita pasaran lain bahawa satu lagi wilayah produksi keluli di Jiangsu baru-baru ini akan mengambil langkah-langkah pengeluaran yang terhad, walaupun tidak ada dokumen pengeluaran yang jelas, namun beberapa kilang kelapa tempatan telah menerima notis lisan pengeluaran,

Masa pengeluaran terhad khusus 11.1-11.30, mengekalkan satu bulan, memerlukan kilang keluli untuk membuat rancangan untuk melaporkan pengeluaran terhad, setiap rantau mengikut keadaannya sendiri untuk disesuaikan. Menurut data CISA, pada awal bulan September, keluaran utama keluaran utama keluaran harian sebanyak 1.972 juta tan, meningkat sebanyak 70,100 tan, pertumbuhan 3.69%. Jumlah pengeluaran keluli mentah pada bulan September dijangka meningkat sejak bulan Ogos, kerana keuntungan tan keluli tahun ini lebih baik, kilang keluli mempunyai sebab untuk pengeluaran terhad sebelum peningkatan.

17.jpg

Di samping itu, berdasarkan data awan keluli tempatan yang berwibawa, data pemantauan Platform menunjukkan bahawa, pada 21 September, inventori sosial keluli sebanyak 8.464 juta tan, berbanding dengan minggu lepas turun 136,000 tan, membalikkan September dua minggu pertama inventori pertumbuhan berterusan trend. Jumlah inventori kekal pada tahap yang rendah, secara tidak langsung menunjukkan kestabilan permintaan keluli domestik.

Sepasang: Paip keluli tahan karat 201 dan bekalan

Seterusnya: Hari Kebangsaan Keluli Bandar Enam Faktor Utama Bebaskan, Harga Keluli Untuk Serangan Balik