Selepas Industri Keluli Telah Terbukti Pengeluaran Pada bulan Oktober, Bolehkah Peningkatan Harga Keluli?

Selepas Industri Keluli Telah Terbukti Pengeluaran Pada bulan Oktober, Bolehkah Peningkatan Harga Keluli?

Date:Sep 27, 2018


Berikutan Tangshan "musim luruh industri utama dan musim sejuk perbezaan prestasi prestasi penilaian Guidance Advice" berita lain berita bahawa satu lagi wilayah pengeluaran keluli di Jiangsu baru-baru ini akan mengambil langkah-langkah pengeluaran yang terhad, walaupun tidak ada dokumen pengeluaran terbatas yang jelas, tetapi beberapa kilang keluli tempatan telah menerima terhad notis lisan pengeluaran,

Tempoh pengeluaran terhad khusus 11.1-11.30, mengekalkan satu bulan, memerlukan kilang keluli untuk membuat rancangan untuk melaporkan pengeluaran terhad, setiap rantau mengikut keadaannya sendiri untuk menyesuaikan diri. Menurut data CISA, pada awal September, keluaran utama syarikat keluaran utama sebanyak 1.972 juta tan, meningkat sebanyak 70,100 ton, pertumbuhan 3.69%. Jumlah pengeluaran keluli mentah pada bulan September dijangka meningkat sejak bulan Ogos, kerana keuntungan tan keluli tahun ini lebih baik, kilang keluli mempunyai sebab untuk pengeluaran terhad sebelum peningkatan.

17.jpg

Di samping itu, menurut data awan keluli domestik yang berwibawa, data pemantauan Platform menunjukkan bahawa, pada 21 September, inventori sosial keluli sebanyak 8.464 juta tan, berbanding dengan minggu lepas turun 136,000 tan, membalikkan September dua minggu pertama inventori pertumbuhan berterusan trend. Jumlah inventori kekal pada tahap yang rendah, secara tidak langsung menunjukkan kestabilan permintaan keluli domestik.

Sepasang: 201 paip keluli tahan karat dan bekalan

Seterusnya: Hari Kebangsaan Keluli Bandar Enam Faktor Utama Burst, Harga Keluli Untuk Serangan Balik