Analisis prestasi produk siri 304

Analisis prestasi produk siri 304

Date:May 16, 2016


304 karat akan meluas digunakan dalam menghasilkan plat keluli tahan karat, paip keluli tahan karat, pemasangan keluli tahan karat, keluli tahan karat bar/rod dan lain-lain kelengkapan keluli tahan karat. Di sini kita analisis prestasi produk keluli tahan karat 304 seperti berikut:


304 keluli tahan karat mempunyai prestasi rintangan kakisan intergranular yang baik, rintangan kakisan yang sangat baik, sejuk bekerja dan setem prestasi yang boleh digunakan sebagai rintangan haba keluli tahan karat. Pada masa yang sama, ini keluli - 180℃under keadaan sifat-sifat mekanikal yang masih baik. Dalam keadaan pepejal penyelesaian plasticity dan merupakan keluli, keupayaan kerja sejuk juga baik; Dalam pengoksidaan rintangan kakisan asid dan atmosfera, air dan lain-lain medium. Sebagai hasilnya, 304 pengeluaran paip keluli tahan karat dan pengambilan adalah yang terbesar, yang paling banyak aplikasi skop gred keluli.


304 keluli tahan karat mempunyai baik prestasi kerja yang sejuk dan Panas, boleh digunakan dalam semua jenis sejuk dan panas kerja proses, am maju bahan, rod keluli tahan karat, dawai keluli tahan karat, keluli tahan karat lembaran, jalur keluli tahan karat, dawai dan produk logam lain, panas bekerja Julat suhu 900-1180 ℃. sejuk bekerja akan kesukaran yang mudah, tidak khas, kerana dua jenis keluli adalah mudah untuk menjadi sejuk pengerasan , apabila sejuk kecemaran adalah terlalu besar, mesti di tengah-tengah annealing rawatan, untuk proses selanjutnya.


1. rawatan haba proses


paip keluli tahan karat 304 dengan penyelesaian pepejal rawatan suhu ℃ 1080-1100, air penyejukan atau Penyaman udara. Sejuk sederhana annealing suhu melebihi 850-970 ℃, pengawetan air panas selepas masa yang tertentu. Selepas penyelesaian pepejal organisasi rawatan austenit keluli, kadang-kadang terdapat juga sebilangan kecil daripada ferrite.


2. Weld


tiub keluli tahan karat 304 menahan pemendakan karbida apabila kimpalan, kimpalan boleh menggunakan kaedah generik. Manual electric arc kimpalan, karbon 0.04% - 0.04% daripada saiz nipis Seksyen 304 keluli tahan karat boleh pakai elektrod 002, tidak menghasilkan kecenderungan kakisan antara Kristal selepas pengelasan, bahagian yang tebal, perlu kakisan antara butiran rintangan selepas kimpalan perlu rawatan haba selepas kimpalan dan rawatan haba, tanpa perlu ditukar untuk keluli tahan karat 304 L austenit keluli tahan karat atau stabil.


3. sejuk prestasi membentuk


keluli tahan karat 304 nipis plat dalam proses permohonan, yang sering digunakan dalam membentuk operasi sejuk. Sejuk membentuk prestasi adalah bentuk berjalan lancar dan hasil ukuran petunjuk teknikal yang penting. Sejuk menjadi faktor-faktor yang mempengaruhi keluli tahan karat 304 lebih, juga sangat kompleks. Dari segi metallography dengan faktor terutamanya adalah hasil daripada komposisi keluli, iaitu nisbah kromium dan nikel yang setara dengan sifat tegangan konvensional Indeks elongation adalah Pencirian yang penting. Untuk mendapatkan baik sejuk membentuk prestasi, perlu dikawal dengan nisbah keluli kromium dan nikel setiap satunya setaraf dalam julat yang sesuai.


4. permohonan


Peralatan yang digunakan untuk makanan, ia juga banyak digunakan pada umumnya peralatan kimia, bahagian-bahagian peralatan industri tenaga atom, dan sebagainya. Sesuai untuk bahagian lukisan yang mendalam dan paip asid, kontena, dll. Kenderaan, bahagian auto kotak, peralatan rumah menggunakan bahan ini. Memang dalam pengeluaran keluli tahan karat austenit dan penggunaan keluli, yang digunakan dalam pengeluaran nipis-berdinding, paip asid dan bahagian-bahagian, dan lain-lain. Juga sering menggunakan kromium dan nikel setiap satunya keluli tahan karat dan keluli tahan karat yang kimpalan bahan utama, komponen-komponen bebas magnet dan menggunakan komponen-komponen dalam persekitaran suhu yang rendah.

Sepasang: Pengenalan 4501 Dupleks karat lembaran UNS S32760 EN 1.4501

Seterusnya: Pengenalan ringkas 304 plat keluli tahan karat