Pengenalan ringkas 304 plat keluli tahan karat

Pengenalan ringkas 304 plat keluli tahan karat

Date:May 11, 2016


plat keluli tahan karat 304 dengan aplikasi yang luas, rintangan kakisan yang baik, rintangan haba, suhu rendah kekuatan dan sifat-sifat mekanikal; Setem lenturan seperti keupayaan kerja panas yang baik, tiada rawatan haba fenomena pengerasan (bebas-magnet, menggunakan suhu - 196 ° C)


Keluli tahan karat 304L plat selepas pengelasan atau menghilangkan tekanan, ia mempunyai rintangan yang baik bijirin sempadan kakisan; Di bawah keadaan tanpa rawatan haba, ia juga boleh menyimpan rintangan kakisan yang baik, suhu - 196 ° C to 800 ° C.


Mengikut ciri-ciri gred keluli boleh dibahagikan kepada lima jenis: austenite, austenit - seterika, iron bijirin dan jenis martensite, pemendakan hardening. Keperluan boleh menahan asid, asid sulfurik, ferric sulfat, nitrat, asid nitrik, asid hydrofluoric, asid sulfurik, kuprum sulfat, asid Anodizing, asid formik, asid asetik, dan lain-lain semua jenis asid kakisan, digunakan secara meluas dalam kimia, makanan, perubatan, pembuatan kertas, minyak dan industri Tenaga Atom dan pembinaan, peralatan dapur, pinggan mangkuk, automobil, perkakas rumah semua jenis alat ganti.


Keluli tahan karat plat permukaan adalah licin, plasticity tinggi, merupakan dan hakisan kekuatan, asid dan alkali yang mekanikal gas, penyelesaian dan lain-lain media. Ia adalah sejenis keluli aloi tidak mudah karat, tetapi tidak benar-benar tidak karat.

‍‍

Menurut kaedah membuat, plat keluli tahan karat 304 boleh dibahagikan menjadi panas bergolek dan sejuk dua jenis, termasuk 0.02 untuk 4 mm ketebalan nipis sejuk bergolek pinggan dan pinggan yang tebal dalam 4.5 hingga 100 mm.


Untuk memastikan bahawa semua jenis kekuatan plat keluli tahan karat, kekuatan tegangan pecah, elongation dan kekerasan dan lain-lain sifat-sifat mekanikal mematuhi syarat-syarat, sebelum keluli penghantaran selepas annealing, penyelesaian pepejal dan penuaan rawatan, rawatan haba.


304 permukaan plat keluli tahan karat yang indah dan kemungkinan untuk menggunakan kepelbagaian, yang mempunyai prestasi yang banyak seperti baik prestasi yang tahan kakisan, lama tahan lama berbanding besi biasa, kekuatan tinggi, dan oleh yang demikian kemungkinan besar menggunakan plat yang nipis, ketahanan pengoksidaan suhu yang tinggi dan kekuatan tinggi, sekali gus mampu melawan kebakaran, pemprosesan, suhu biasa iaitu mudah untuk pemprosesan plastik , penyelenggaraan mudah asas rawatan permukaan yang tidak bersih dan amat digilap, prestasi kimpalan yang baik.

Sepasang: Analisis prestasi produk siri 304

Seterusnya: 337 penyiasatan tentang karbon keluli dan aloi keluli produk