Harga Keluli Dalam Negeri Sedikit Lebih Tinggi Mengubah Kadar Harga Bijih

Harga Keluli Dalam Negeri Sedikit Lebih Tinggi Mengubah Kadar Harga Bijih

Date:Oct 11, 2018

Shanghai, 24 September (Xinhua) disebabkan oleh penurunan berterusan dalam tahap inventori pasaran, pra-pengisian semula perpustakaan untuk membentuk kuasa tarik tertentu, harga keluli domestik sedikit ke atas. Harga bijih yang diimpot berada dalam turun naik yang kecil, dan tahap inventori pelabuhan masih tinggi.

aisi_304_430_hot_rolling_diamond_stainless_steel_plate_sheet_in_coil_roll.jpg

Di pasaran pinggan, harga keseluruhannya sedikit ke bawah. Harga gegelung bergulung panas jatuh sedikit, pasaran utama untuk produk utama yang dilancarkan panas dalam nilai purata pasaran sebanyak 4342 yuan per tan, seminggu turun 15 yuan. Harga plat sederhana dan berat jatuh sedikit, spesifikasi utama pasaran utama dalam harga purata nasional sebanyak 4474 yuan per tan, seminggu turun 24 yuan. Pada masa ini, inventori sosial keluli terus menurun, menunjukkan bahawa prestasi permintaan pasaran adalah adil. Kilang keluli dalam keadaan inventori yang rendah, harga boleh terus stabil, yang menjadikan kos kedatangan pasaran pada tahap yang tinggi, terus mengekalkan tahap sokongan tertentu untuk harga pasaran.

Pasaran bijih besi yang diimport berada dalam keadaan yang tidak menentu. Menurut laporan terkini "West New Shinkansen", pada masa ini, 62% gred bijih bijih diimport dalam barisan pertama $ 69 kebuntuan, kilang keluli sebelum penambahan perpustakaan, walaupun telah meningkat, tetapi masih jumlah perolehan berorientasikan kecil, perolehan keseluruhan tidak besar, kenaikan harga tidak mencukupi. Persediaan pelabuhan bijih besi tetap tinggi, yang kedua masih sukar untuk menyingkirkan pola lemah.

Sepasang: Hari Kebangsaan Keluli Bandar Enam Faktor Utama Burst, Harga Keluli Untuk Serangan Balik

Seterusnya: Bulan lalu, PMI Industri Keluli Telah 52: Pertumbuhan Saham Dipercepatkan