Harga keluli domestik lebih tinggi sedikit Import Ore harga naik

Harga keluli domestik lebih tinggi sedikit Import Ore harga naik

Date:Oct 11, 2018

Kualal Lumpur, 24 September (Xinhua) akibat penurunan berterusan dalam pasaran peringkat inventori, pra pembukaan Perpustakaan untuk membentuk sebuah tertentu tarik kuasa, lani keluli harga domestik sedikit ke atas. Harga bijih yang diimport adalah dalam kadar yang kecil, dan tahap inventori port yang masih tinggi.

aisi_304_430_hot_rolling_diamond_stainless_steel_plate_sheet_in_coil_roll.jpg

Dalam plat pasaran, harga keseluruhan sedikit ke bawah. Harga gegelung panas-bergolek jatuh sedikit, pasaran utama produk panas-melancarkan utama dalam nilai purata pasaran 4342 yuan satu tan, seminggu jatuh 15 yuan. Harga plat sederhana dan berat jatuh sedikit, utama pasaran arus perdana spesifikasi harga purata kebangsaan untuk 4474 yuan satu tan, seminggu turun 24 yuan. Pada masa ini, inventori sosial keluli terus menurun, menunjukkan prestasi permintaan pasaran yang saksama. Kilang-kilang keluli bagi inventori yang rendah, harga boleh disimpan stabil, yang membuat pasaran ketibaan bayaran pada tahap yang tinggi, terus mengekalkan tahap sokongan untuk harga pasaran tertentu.

Pasaran bijih besi yang diimport adalah dalam keadaan yang tidak menentu sedikit. Menurut laporan tempahan "Barat baru Shinkansen", pada masa ini, 62% gred diimport harga bijih serbuk dalam baris pertama 69 dolar AS yang kebuntuan, keluli kilang sebelum pembukaan Perpustakaan, walaupun terdapat peningkatan, tetapi masih kecil kuantiti berorientasikan perolehan, perolehan keseluruhan adalah tidak besar, kenaikan harga adalah tidak mencukupi. Inventori port bijih besi kekal tinggi, kedua adalah masih sukar untuk menyingkirkan corak lemah.

Sepasang: Hari Kebangsaan Keluli Bandar Enam Faktor Utama Bebaskan, Harga Keluli Untuk Serangan Balik

Seterusnya: Bulan lepas, industri keluli PMI adalah 52: Mempercepatkan pertumbuhan saham