Perlindungan Perdagangan Berlebihan Disebabkan Oleh Kurangnya Pelarasan Harga Steel

Perlindungan Perdagangan Berlebihan Disebabkan Oleh Kurangnya Pelarasan Harga Steel

Date:May 15, 2017

Sebagai tindak balas kepada siasatan anti-lambakan dan penyeludupan AS keluli karbon dan keluli aloi paip mekanikal yang diimport dari China, Wang Hejun, pengarah Biro Penyiasatan Remedi Perdagangan Kementerian Perdagangan Republik Rakyat China, berkata dalam satu kenyataan pada 11 Mei bahawa langkah-langkah perlindungan perdagangan yang berlebihan membawa kepada syarikat-syarikat keluli AS Kekurangan penstrukturan semula industri dan kehilangan daya saing antarabangsa, bukan sahaja merosakkan kepentingan rakan perdagangan, tetapi juga membantu menyelesaikan masalah yang dihadapi industri keluli AS.


10 Mei, Jabatan Perdagangan Amerika Syarikat mengeluarkan notis mengenai import China, Jerman, India, Itali, Korea Selatan dan Swiss keluli karbon dan keluli aloi paip mekanikal yang disediakan oleh anti-lambakan penyelidikan, manakala China dan India, subsidi balas daripada tinjauan produk ini.


Wang Hejun menegaskan bahawa Amerika Syarikat sering mengimport produk keluli untuk memulakan penyelidikan remedan perdagangan dan mengambil langkah-langkah yang ketat telah membangkitkan kebimbangan ahli-ahli WTO. Menurut statistik Suruhanjaya Perdagangan Antarabangsa AS, dari tahun 2000 hingga 2016, Amerika Syarikat mempunyai 283 impor bantuan pelepasan asing, di mana 147 adalah untuk produk keluli, menyumbang 52%. Langkah-langkah perlindungan perdagangan yang berlebihan menyebabkan kurangnya penyusunan semula industri dan kehilangan daya saing antarabangsa syarikat-syarikat keluli AS, bukan sahaja membahayakan kepentingan para rakan dagang, tetapi juga membantu menyelesaikan masalah yang dihadapi industri keluli AS.


Wang Hejun menegaskan bahawa China sentiasa menentang penyalahgunaan penyelidikan remedan perdagangan. Langkah-langkah remedan perdagangan yang kerap tidak hanya akan membantu untuk meredakan kerosakan yang dituntut oleh pemohon AS, tetapi juga semestinya mempengaruhi kepentingan industri hiliran AS. Diharapkan pihak berkuasa penyiasat AS akan berhati-hati dan adil menangani kes itu dan mewujudkan persekitaran pasaran yang stabil dan boleh diramalkan untuk perdagangan dan kerjasama industri keluli.Tentang kita


Htongsteel telah muncul sebagai penyedia terkemuka penyelesaian sehenti bagi semua paip keluli, plat keluli, keluli bar & keperluan kelengkapan paip keluli. Kami adalah salah satu pengeksport & pengedar terbesar Paip Stainless Steel, Plat Keluli Tahan Karat & Bar Stainless Steel di China. Produk kami telah digunakan secara meluas dalam banyak bidang di rumah dan di luar negara. Setiap jabatan berada di bawah pengurusan yang sempurna dan pengeluaran automatik sepenuhnya untuk menawarkan Produk Kualiti Terbaik dan Perkhidmatan Prompt kepada Pelanggan kami.


Jika anda mempunyai niat untuk memahaminya, maka hubunginya tidak lama lagi.Tel: +86 029 89306039

Faks: 029-89306039


Sepasang: China keluli Persatuan: Untuk menggalakkan industri besi keluli untuk tuil ke lorong pantas

Seterusnya: Harga Besi Dan Keluli Di Separuh Kedua Yang Tinggi Dan Tidak Menentu