Bagaimana Mengenal pasti Kimpalan Paip Keluli Tahan Tanpa Kelayakan?

Bagaimana Mengenal pasti Kimpalan Paip Keluli Tahan Tanpa Kelayakan?

Date:Dec 19, 2018

Paip keluli tahan karat yang dikimpal palsu adalah mudah untuk menghasilkan lipatan, lipatan adalah permukaan paip keluli tahan karat membentuk pelbagai polylines, kecacatan ini sering berjalan melalui seluruh produk membujur. Sebab pembentukan lipatan adalah disebabkan oleh usaha mengejar kecekapan tinggi oleh pengeluar yang kurang bermutu, jumlah tekanannya terlalu besar, mengakibatkan pembentukan telinga dalam paip, rolling berikutnya apabila pembentukan lipatan, produk lipatan selepas lenturan akan retak, kekuatan paip keluli tahan karat akan dikurangkan dengan ketara. Penampatan paip keluli tahan karat yang palsu dan kurang padat akan mempunyai fenomena rami.


Hemp adalah disebabkan oleh alur gulung yang berat yang disebabkan oleh permukaan yang tidak rata keluli tahan karat yang tidak teratur. Kedua, permukaan paip keluli tahan karat yang buruk adalah mudah untuk parut, pembentukan sebab-sebab utama adalah dua mata, salah satu kualiti paip keluli tahan karat dikimpal berkualiti tidak seragam dan banyak kekotoran.


Yang lain adalah pengeluar paip yang kurang baik untuk membimbing peralatan sanitasi adalah mudah, mudah untuk melekat keluli, kekotoran ini menggigit ke dalam roll selepas mudah membentuk keadaan parut.


Pakej keluli tahan karat palsu paip juga mudah untuk membentuk retak, kerana biletnya adalah bilet, liang bilet adalah sangat banyak, billet dalam proses penyejukan kerana peranan tekanan haba, pembentukan retak, selepas rolling akan ada menjadi retak. Kualiti paip keluli tahan karat dikimpal yang berkualiti rendah tanpa kilau logam, akan menunjukkan warna pucat merah atau serupa dengan warna besi babi, pembentukan dua mata, satu ialah billetnya adalah billet. Yang lain ialah suhu rolling paip yang kurang baik tidak standard, suhu keluli adalah melalui pemeriksaan visual, jadi tidak boleh mengikut kawasan Austenite yang ditetapkan untuk melakukan rolling, prestasi paip keluli tahan karat secara semula jadi tidak memenuhi piawaian. Paip keluli tahan karat yang dikimpal palsu juga mudah digaruk, kerana pengeluar paip pengeluar paip keluli yang tidak dikendalikan mudah, mudah untuk membentuk burr, menggaru permukaan keluli, calar dalam juga akan melemahkan kekuatan paip keluli tahan karat. Bar lenturan keluli tahan karat yang dikimpal keluli tahan karat adalah nipis dan rendah, sering menyebabkan ketidakpuasan.


Kerana pengeluar untuk mencapai toleransi negatif yang besar, beberapa baris pertama produk siap di bawah tekanan sejumlah besar, jenis besi adalah kecil, jenis lubang juga dipenuhi dengan rasa tidak puas hati. Bahagian salur pipa keluli tahan karat yang dikimpal tidak bermutu adalah elips, yang disebabkan oleh pengilang yang menyelamatkan bahan tersebut, dan jumlah roller er dao selesai di bawah tekanan terlalu besar. Keluli tahan karat berkualiti rendah keluli tahan karat negatif biasanya melebihi peruntukan, paip keluli tahan karat yang rendah mengandungi banyak kekotoran, ketumpatan bahan paip keluli tahan karat adalah rendah, dan saiz perbezaan super juga lebih serius, jadi jika tiada vernier caliper, ia boleh ditimbang dan diperiksa.


Sepasang: 2018 Promosi Jualan Terbesar

Seterusnya: China Stainless Steel Plates Coil Price Market Steady For The Purhcase Antarabangsa