Bagaimana untuk mengenalpasti kimpalan tiru paip keluli tahan karat?

Bagaimana untuk mengenalpasti kimpalan tiru paip keluli tahan karat?

Date:Dec 19, 2018

Paip keluli tahan karat yang dikimpal palsu adalah mudah untuk menghasilkan lipatan, lipatan adalah permukaan paip keluli tahan karat membentuk pelbagai polylines, kecacatan ini sering berjalan melalui produk seluruh membujur. Sebab penubuhan lipatan adalah disebabkan untuk mengejar berlebihan kecekapan tinggi oleh pengilang yang kurang bermutu, jumlah tekanan adalah terlalu besar, mengakibatkan pembentukan telinga dalam paip, akan datang bergolek apabila penubuhan lipatan, lipatan produk selepas lenturan akan retak, kekuatan paip keluli tahan karat akan dikurangkan dengan ketara. Penampilan paip keluli tahan karat dikimpal palsu dan kurang bermutu akan mempunyai fenomena HEM.


HEM adalah disebabkan oleh berat rolling pakai alur yang disebabkan oleh permukaan tidak sekata yang tidak teratur kecacatan keluli tahan karat. Kedua, permukaan paip keluli tahan karat yang kurang bermutu adalah mudah untuk parut, pembentukan sebab-sebab utama adalah dua mata, seseorang itu miskin kualiti bahan paip keluli tahan karat yang dikimpal adalah tidak seragam dan banyak kekotoran.


Lain-lain adalah pengilang paip kurang bermutu untuk panduan dalam kebersihan peralatan adalah mudah, mudah melekat keluli, ini menggigit kekotoran ke dalam Gulungan selepas mudah untuk membentuk keadaan parut.


Permukaan paip keluli tahan karat palsu adalah juga mudah retak borang, kerana billet yang billet, liang billet itu adalah sangat banyak, billet di penyejukan memproses kerana peranan tekanan haba, pembentukan retak, selepas bergolek tidak akan retak. Permukaan paip dikimpal keluli tahan karat berkualiti rendah tanpa logam berselerak, akan menunjukkan pale yang merah atau menyerupai warna besi babi, pembentukan dua mata, satu adalah billet yang merupakan billet. Satu lagi ialah paip kurang bermutu bergolek suhu adalah tidak standard, suhu keluli adalah melalui pemeriksaan visual, jadi tidak boleh mengikut Daerah Austenite ditetapkan kaitan bergolek, prestasi paip keluli tahan karat akan secara semulajadi tidak memenuhi piawaian. Paip keluli tahan karat yang dikimpal palsu juga mudah calar, kerana kurang bermutu golek peralatan pengeluaran pengeluar paip keluli adalah mudah, mudah untuk burrs borang, gores calar permukaan, mendalam keluli akan juga melemahkan kekuatan paip keluli tahan karat. Palang melintang tiub keluli tahan karat yang dikimpal kurang bermutu akan kurus dan rendah, sering mengakibatkan rasa tidak puas hati.


Kerana pengilang untuk mencapai had terima negatif yang besar, beberapa baris pertama produk di bawah tekanan daripada jumlah, jenis besi yang kecil, jenis lubang ini juga dipenuhi dengan rasa tidak puas hati. Rentas paip keluli tahan karat yang dikimpal kurang bermutu elliptical, yang adalah kerana pengeluar menjimatkan bahan, dan jumlah bodoh selesai er dao di bawah tekanan adalah terlalu besar. Keluli tahan karat berkualiti rendah paip had terima negatif biasanya melebihi peruntukan, paip keluli tahan karat lebih rendah mengandungi banyak kekotoran, ketumpatan bahan paip keluli tahan karat adalah rendah, dan saiz perbezaan super adalah lebih serius, jadi jika ada tiada Vernier caliper, ia boleh ditimbang dan disemak.


Sepasang: Promoptions jualan terbesar 2018

Seterusnya: China keluli tahan karat plat gegelung harga pasaran stabil untuk di Purhcase antarabangsa