Cara Pembaikan Keluli Tahan Karat & Plat Lembaran 8k BA Permukaan?

Cara Pembaikan Keluli Tahan Karat & Plat Lembaran 8k BA Permukaan?

Date:Dec 14, 2018

Jika anda secara tidak sengaja memotong papan piringan 8K (papan plat keluli tahan karat), bagaimana anda menyelamatkannya?


Sekiranya gores tidak sangat serius, dalam cermin pemprosesan cermin, anda boleh memperlahankan kelajuan roller suapan, menurunkan kepala pengisaran, akan menggaru kawasan sejauh mungkin untuk mengisar rata.

 

Terdapat 3 cara untuk menyelesaikan masalah ini

 

Yang pertama ialah sebelum pemprosesan, 304 316 cermin plat keluli tahan karat pada asalnya tercalar; ia tidak jelas; Ini memerlukan pertimbangan keterukan awal. Jika kawasan goresan, kedalaman calar telah melepasi penerimaan pelanggan terhadap kesan produk akhir, maka ia harus menggantikan semula plat yang diperlukan, iaitu pemeriksa operator pemprosesan adalah sangat penting. Yang kedua adalah bahawa 304 316 cermin keluli tahan karat plat BA menyelesaikan 8K telah melakukan pemprosesan cermin yang baik, tetapi dalam proses filem yang tidak wajar hati tergores. Terdapat pelbagai jenis calar, seperti: calar seperti titik, calar linear, dan calar yang luas.

 

Cadangan seperti titik, tidak kira kedalaman, boleh digunakan argon kimpalan arka argon, dan kemudian mengisar dengan penggiling, pengisaran, dan kemudian melalui cermin menggilap plat keluli tahan karat pemprosesan dua kali atau lebih, penyelesaian asas untuk masalah ini. Jika permukaan cerah diperbaiki, boleh digunakan kaedah penggilap, dengan bilangan penggilap berlainan yang berulang kali digilap. Dan umumnya dalam pembaikan sub-lancar adalah penggunaan kaedah letupan pasir, yang memerlukan peralatan khusus. Sekiranya panel lukisan telah dilakukan pada peringkat awal, keperluan yang sama untuk pemprosesan peralatan khas, tanpa mengira kaedah di atas, permukaan mestilah rawatan passivated. Diakui sebagai calar sedikit, jika ia dicerminkan boleh dililitkan lilin pada penggilap permukaan kaca cermin 304 316 stainless steel, jika ia disikat boleh digunakan mesin lukisan kawat untuk mengendalikan permukaan keluli tahan karat. Kemudian ada garisan linier, yang mana kita panggil calar. Rawatan calar agak sukar, calar cetek boleh diselesaikan dengan kaedah di atas (memperlahankan kelajuan roller suapan, menurunkan kepala pengisar). Calar dalam tidak mudah dilupuskan.

 

Adalah disyorkan agar anda cuba mengelakkan kawasan menggaru semasa memproses dan memotong bahan panel cermin. Di samping itu, mengatakan bahawa kawasan besar calar, calar, tetapi juga dibahagikan kepada dua warna rawatan, pelupusan dengan cara yang sama. Sekiranya ia jenis kedua, ia sukar. Kerana gunting sekunder ini, ia harus cuba dielakkan. Adalah disyorkan supaya anda mengurangkan atau mengelakkan kemungkinan goresan plat cermin melalui kaedah berikut: Plate surface paste film pelindung, plat dengan bungkusan kayu, plat atas dan bawah pad karton atau papan plastik, penggunaan keseluruhan pembungkusan kertas kalis air, pada plat atau permukaan pembungkusan dengan jelas "melindungi plat, jangan calar" dan sebagainya. Selesai cermin plat keluli tahan karat, jika terdapat calar, mengikut kaedah yang dinyatakan di atas boleh dilakukan pada dasarnya. Sekiranya peralatan telah dibuat menjadi produk separa siap, dan permukaan cermin mempunyai calar, perlu menggunakan pelbagai peralatan penggilap, seperti diganti pelbagai mesin penggilap tangan penggilap roda bersama-sama, untuk mencapai lebih baik keputusan pembaikan.


Sepasang: China Stainless Steel Plates Coil Price Market Steady For The Purhcase Antarabangsa

Seterusnya: 304 304L 316 316L Keluli tahan karat penghantaran tiub keadaan