Ciri-ciri Prestasi 200 Siri Stainless Steel

Ciri-ciri Prestasi 200 Siri Stainless Steel

Date:Dec 18, 2018

Iaitu, struktur kristal mempunyai atom pada setiap sudut kiub, dan atom di tengah-tengah setiap muka. dan keluli tahan karat ferit adalah sebaliknya, ia dicirikan oleh struktur kiub jantung badan.


Nikel adalah salah satu unsur paling biasa digunakan dalam pengeluaran struktur kristal ini, tetapi kerana kekurangan nikel selepas Perang Dunia II, usaha telah dibuat untuk mengurangkan penggunaan logam. Ini menyebabkan penggantian nikel, yang digunakan untuk menghasilkan keluli tahan karat austenit tahan kakisan, oleh unsur-unsur lain, mengakibatkan kemunculan keluli tahan karat 200 siri.


Aloi nitrogen dalam keluli tahan karat 200 siri juga membentuk struktur kiub jantung muka, yang membawa kepada kromium nitrida berbahaya dan meningkatkan keliangan gas. Menambahkan mangan membolehkan lebih banyak nitrogen ditambah dengan selamat, tetapi nikel tidak boleh dikeluarkan sepenuhnya dari keluli tahan karat 200 siri. Oleh itu, 200 siri keluli tahan karat dicirikan oleh kandungan nitrogen dan mangannya.


Dalam tahun 80-an, pengeluaran dan permintaan keluli tahan karat nikel rendah melonjak, harga nikel terus naik, tetapi juga untuk mempromosikan pembangunan 200 siri keluli tahan karat. Asia kini menjadi sumber utama dan tempat penggunaan untuk 200 siri keluli. Rintangan kakisan 200 siri keluli tahan karat adalah lebih rendah daripada keluli tahan karat 300 siri, yang menghalang hakisan titik dalam persekitaran dengan kandungan kelembapan dan klorin yang tinggi dan hakisan kakisan, menyebabkan persekitaran cair dan berasid menjadi bertakung. Ini kerana untuk mengurangkan kandungan nikel, ia juga akan mengurangkan kandungan kromium dan rintangan kakisan.


Keluli tahan karat 200 siri mempunyai ketahanan dan ketahanan yang baik, walaupun pada suhu rendah (atau suhu rendah). Mereka biasanya lebih keras dan lebih kuat daripada 300 keluli siri, terutamanya disebabkan oleh kandungan nitrogen yang lebih tinggi, yang merupakan peranan tetulang nitrogen. Kerana mereka austenit, keluli tahan karat dalam siri 200 dan 300 tidak magnetik. Walaupun keluli tahan karat austenitik lebih mahal daripada keluli ferit, keluli tahan karat 200 siri masih lebih murah daripada keluli tahan karat 300 siri kerana kandungan nikel yang lebih rendah. Bagaimanapun, penentukuran (kemuluran) keluli tahan karat 200 siri adalah lebih rendah daripada keluli tahan karat 300 siri (walaupun ini boleh diperbaiki dengan menambah tembaga).


Dari segi aplikasi, pelbagai aplikasi keluli tahan karat siri 200 lebih sempit daripada keluli tahan karat siri 300 kerana rintangan kakisan rendah bahan. Ia tidak disyorkan untuk digunakan dalam persekitaran kimia, tetapi telah memasukkan banyak barangan isi rumah. Beberapa aplikasi keluli tahan karat siri 200 termasuk: Mesin basuh pinggan mangkuk dan mesin basuh, peralatan makan dan peralatan memasak, tangki air dalaman, bangunan luaran dalaman dan tidak kritikal, peralatan makanan dan minuman, kereta (struktur dan hiasan).

Sepasang: Lembaran Plastik 310S Keluli tahan karat & Plat Lembaran Keluli tahan karat 316L Yang Satu Lebih Baik Pada Suhu Anti-tinggi?

Seterusnya: Keluli tahan karat 304 Tiub Kapilari Dan Proses Pengeluaran