Pemprosesan Teknologi Super Duplex Stainless Steel Welded Pipe

Pemprosesan Teknologi Super Duplex Stainless Steel Welded Pipe

Date:Jan 10, 2019

Bagaimanapun, keluli super duplex sensitif kepada pemendakan fasa ketiga, seperti sebatian intermetallic, dan bagaimana untuk mengawal proses dalam kimpalan dan rawatan haba adalah masalah yang sukar dalam pengeluaran produk ini.


Proses pembuatan proses paip yang dikimpal keluli Super Duplex Steel S32750 adalah:


1, prosesnya adalah khusus: bahan mentah pemeriksaan-keluli plat ultrasonik kecacatan pengesan-pelan pinggir-mencetak-pra-kimpalan - keseluruhan diameter pemotong-pemotong-kimpalan tetap + rawatan haba-paip akhir ray-pemeriksaan sinar-pemeriksaan akhir penembusan ujian-hidraulik test-pickling passivation-selesai pemeriksaan produk Mark Pembungkusan Orang perpustakaan.


2, membentuk dalam pengeluaran paip lurus jahitan lurus, kesukaran pengeluaran terletak pada penggunaan berkesan momen lentur ke pinggir tali pinggang keluli, penggunaan teknologi pengacuan tradisional adalah sukar untuk menyelesaikan, dan kekuatan keluli tahan karat duplex kira-kira dua kali ganda keluli tahan karat austenit biasa, pencetakannya lebih sukar. FFX (pencetakan fleksibel) sebagai teknologi pencetakan baru bijak menggunakan kesan ketegangan apabila gegelung bengkok untuk memaksimumkan masa membongkok ke pinggir jalur keluli, dan dengan menggunakan keadaan yang menggembirakan infiniti roll, tahap acuan lenturan kelebihan boleh diselaraskan secara bebas mengikut kekuatan dan ketebalan jalur keluli untuk mencapai keadaan kimpalan terbaik.


3, kimpalan untuk penggunaan kimpalan arka plasma (PAW) dan kimpalan tungsten Argon arc kimpalan (GIAW). Pertama sekali, penggunaan gabungan arka plasma penembusan kimpalan, untuk mencapai kimpalan satu sisi, kesan acuan dua sisi, selepas penggunaan arang Tungsten Argon kimpalan untuk mengisi dan perlindungan, kimpalan menggunakan perlindungan argon tulen. Untuk mengurangkan kecenderungan pemendakan fasa berbahaya, proses kimpalan sejauh mungkin untuk menggunakan tenaga talian yang lebih rendah, tenaga talian adalah lebih baik daripada 16kj / cm. Di samping itu, lapisan suhu yang diminta adalah sangat penting untuk kimpalan keluli duplex, mesti dikawal di bawah 100 ℃, suhu interlayer terlalu tinggi akan meningkatkan kecenderungan pemendakan fasa berbahaya, dan akhirnya mempengaruhi prestasi produk.


4, rawatan haba selepas rawatan haba kimpalan menggunakan relau induksi untuk keseluruhan rawatan penyelesaian pepejal paip, suhu rawatan haba 1050-1120 ℃, semburan air penyejukan untuk 40 ℃ di bawah.

Sepasang: 90% Peniaga Penaja Musim Sejuk Akhir Tahun Ini

Seterusnya: Kekerasan paip keluli tahan karat 304