Pelekat paip keluli tahan karat lancar Phosphating / passivation / saponification

Pelekat paip keluli tahan karat lancar Phosphating / passivation / saponification

Date:Dec 26, 2018

Selepas pickling pasir, permukaan paip keluli yang lancar menjadi seragam keperakan putih, yang sangat meningkatkan ketahanan karat keluli tahan karat. Fosfat adalah proses membendung paip keluli lancar ke dalam cecair fosfat (beberapa larutan utama fosfat asid), di permukaan pemendapan untuk membentuk lapisan kristal fosfat penukaran filem tidak larut dalam air, phosphating adalah reaksi kimia dan elektrokimia untuk membentuk filem transformasi kimia fosfat proses, pembentukan filem penukaran fosfat dipanggil filem phosphating,

 

Oleh itu pada tahap yang tertentu untuk menghalang kakisan logam, digunakan untuk melukis bahagian bawah sebelum lukisan, meningkatkan keupayaan melekat dan anti-karat lapisan filem, dalam proses pemprosesan logam sejuk untuk memainkan penggunaan pelincir anti-geseran. "Penggabungan saponifikasi" merujuk kepada proses penyabon semula selepas phosphating. Ia biasanya digunakan dalam lukisan atau regangan proses pemprosesan mesin. Selepas filem phosphating biasanya 8-12 mikron, dan kemudian ke dalam penyelesaian saponification, dan kemudian tarik atau regangan. Tujuan saponification adalah untuk meningkatkan lagi prestasi pelinciran.

 

Pengangkut, fosfat, saponifikasi paip keluli lancar Prosedur operasi Proses singkat: tekanan penjerukan-tekanan tinggi pembancuh-pembekuan air-pembentukkan-penumpukan-penumpukan pengeringan.


Sepasang: 304 304L 316 316L Keluli tahan karat penghantaran tiub keadaan

Seterusnya: Lembaran Plastik 310S Keluli tahan karat & Plat Lembaran Keluli tahan karat 316L Yang Satu Lebih Baik Pada Suhu Anti-tinggi?