Pelekat paip keluli tahan karat lancar Phosphating / passivation / saponification

Pelekat paip keluli tahan karat lancar Phosphating / passivation / saponification

Date:Dec 26, 2018

Selepas penuangan pasir, permukaan paip keluli yang lancar menjadi putih keperakan putih, yang sangat meningkatkan ketahanan karat keluli tahan karat. Fosfat adalah proses menindih paip keluli lancar ke dalam cecair fosfat (beberapa larutan utama fosfat asid), di permukaan pemendapan untuk membentuk lapisan kristal fosfat penukaran filem tidak larut dalam air, phosphating adalah reaksi kimia dan elektrokimia untuk membentuk filem transformasi kimia fosfat proses, pembentukan filem penukaran fosfat dipanggil filem phosphating,

 

Oleh itu setakat tertentu untuk menghalang kakisan logam, digunakan untuk cat bawah sebelum lukisan, meningkatkan keupayaan melekat dan anti-kakisan lapisan filem, dalam proses pemprosesan logam sejuk untuk bermain anti-geseran penggunaan pelinciran. "Penggabungan saponifikasi" merujuk kepada proses penyabon semula selepas fosfat. Ia biasanya digunakan dalam lukisan atau regangan proses pemprosesan mesin. Selepas filem phosphating biasanya 8-12 mikron, dan kemudian ke dalam larutan saponification, dan kemudian tarik atau regangan. Tujuan saponification adalah untuk meningkatkan lagi prestasi pelinciran.

 

Pengetatan, fosfat, saponifikasi paip keluli mulus Prosedur operasi Proses ringkas: tekanan penjerukan-tekanan tinggi pembancuh-pembentukkan-penumpukan-penumpukan-pengeringan-penumpuk.


Sepasang: 304 304L 316 316L tiub keluli tahan karat penghantaran keadaan

Seterusnya: Lembaran Plastik 310S Keluli tahan karat & Plat Lembaran Keluli tahan karat 316L Yang Satu Lebih Baik Pada Suhu Anti-tinggi?