Keluli tahan karat 304 Tiub Kapilari Dan Proses Pengeluaran

Keluli tahan karat 304 Tiub Kapilari Dan Proses Pengeluaran

Date:Dec 25, 2018

keluli tahan karat 304 kapilari tiub

 

keluli tahan karat 304 tiub kapilari boleh digunakan untuk semua jenis tiub isyarat instrumentasi automatik, paip perlindungan wayar instrumen automatik, talian pengukur optik ketepatan, sensor perindustrian, peralatan perlindungan talian paip elektronik, perlindungan keselamatan litar elektrik, alat perlindungan kapilari terma dan tinggi teras kosong Sokongan dalaman kabel optik voltan.

 

304 ciri-ciri kapilari keluli tahan karat Ia mempunyai kelembutan yang baik, rintangan kakisan, rintangan suhu tinggi, rintangan haus, kekuatan tegangan, rintangan air dan sifat perisai elektromagnet yang sangat baik. Kapilari keluli tahan karat boleh bebas bengkok ke dalam pelbagai sudut dan radiasi kelengkungan, dengan kelembutan dan ketahanan yang sama dalam semua arah. Keluli tahan karat Jarak hos adalah fleksibel, fleksibiliti yang baik, tiada halangan dan kekakuan; hos beralun keluli tahan karat mempunyai ketegangan tertentu antara gelung sampingan untuk mengelakkan hos daripada rosak oleh kerosakan hos. Ketegangan paksi boleh menahan lebih daripada 6 kali kali diameter nominal nominal.

 

Oleh itu, pemasangan tiub kapilari keluli tahan karat adalah mudah, tenaga tidak cekap boleh digunakan dengan berkesan, untuk mencapai penjimatan tenaga dan kesan yang selesa.

 

304 keluli tahan karat Langkah-langkah kapilari dalam keadaan penyepuhlindapan 1, perlu memberi perhatian sama ada suhu penyepuh mencapai suhu tertentu. Rawatan haba keluli tahan karat biasanya menerima rawatan haba larut pepejal, atau "penyepuhlindapan", julat suhu 1040 ~ 1120 (spesifikasi Jepun).

 

Pemprosesan paip keluli tahan karat juga boleh dilihat di relau penyepuhlindapan, paip keluli tahan karat annealed harus bentuk pijar, dan tidak ada fenomena pelembut yang melembutkan. 2, suasana penyepuhlindapan.

 

Secara amnya dengan hidrogen tulen sebagai paip keluli tahan karat annealing atmosfera, kesucian atmosfera lebih disukai lebih daripada 99.99%, jika terdapat gas lengai lain di atmosfera, dapat dengan sewajarnya mengurangkan kesucian hidrogen tulen, tetapi dilarang mengandung oksigen yang berlebihan dan wap air . 3. Pengedap badan relau. Relau penyepuh cahaya mestilah terhad kepada udara luar, biasanya dengan hidrogen sebagai gas penyelenggaraan, badan relau hanya satu lubang melewati, peranannya mudah untuk menyalakan hidrogen.

 

Kaedah pemeriksaan akan menyapu air di jurang masing-masing sendi relau penyepuhlindapan, amati sama ada terdapat kebocoran udara, bahagian yang paling mudah bocor adalah relau penyepuh di dalam dan di luar tempat paip, di mana cincin kedap sangat mudah untuk dipakai, perlu diperiksa dan diganti dengan kerap. 4, mengekalkan tekanan gas. Untuk mengelakkan kebocoran, gas penyelenggaraan di dalam relau yang cerah harus mengekalkan tekanan positif tertentu, jika gas penyelenggaraan hidrogen, pada umumnya mencapai lebih daripada 20kBar. 5, tidak ada wap air di dalam relau.

Pertama, berulang kali memeriksa sama ada badan relau membosankan, di relau pertama, bahan relau mesti dikeringkan, yang kedua adalah untuk memeriksa sama ada paip keluli tahan karat ke dalam relau mempunyai kesan air sisa, sesetengah tiub keluli tahan karat mungkin mempunyai lubang, di kali ini tidak boleh mempunyai air untuk dibawa ke dalam relau yang terang, jika tidak, ia akan mempunyai kesan negatif ke atas proses pemprosesan keluli tahan karat.


Sepasang: Ciri-ciri prestasi keluli tahan karat siri 200

Seterusnya: Apakah yang paling banyak digunakan 304 analisis prestasi tiub keluli tahan karat?