Kapasiti Pengeluaran Keluli Memasuki Tempoh Penting

Kapasiti Pengeluaran Keluli Memasuki Tempoh Penting

Date:May 19, 2017

Pembangunan dan Suruhanjaya Pembaharuan, Kementerian Perindustrian dan Perdagangan, bersama-sama dengan unit anggota mesyuarat bersama antara menteri lain, untuk mengukuhkan penyelarasan, memberi tumpuan kepada pelaksanaan tugas itu, untuk mempromosikan pembangunan Suruhanjaya, Jawatankuasa dan Majlis Negeri untuk menyelesaikan kapasiti berlebihan dalam membuat keputusan, Suruhanjaya Pembangunan dan Pembaharuan, rantau ini untuk melakukan kerja yang baik penguraian objektif tugas tahunan dan memberi tumpuan kepada pelaksanaan kerja. Pada masa ini, tahun ini, cadangan pengurangan kapasiti pengeluaran besi dan keluli telah diimplementasikan sepenuhnya kepada perusahaan, peralatan dan perlombongan yang berkaitan, untuk dapat mencapai permulaan yang baik.


Hingga kini, tahun ini negara daripada kapasiti pengeluaran keluli sebanyak 31.7 juta tan untuk menyelesaikan tugas tahunan sebanyak 63.4%; sejumlah 68.97 juta tan daripada kapasiti pengeluaran arang batu untuk menyelesaikan tugas tahunan sebanyak 46%. Harus diingat bahawa keluli kepada data kapasiti pengeluaran tidak termasuk kapasiti "keluli tanah" haram. Untuk "tanah keluli", rantau ini pada dasarnya telah menyelesaikan kerja penyiasatan menyeluruh, siasatan mendapati kapasiti pengeluaran "keluli strip" telah dihentikan, susunan pasaran keluli telah bertambah baik. Pada masa ini, kami menguatkan pengawasan dan pemeriksaan untuk memastikan bahawa pada 30 Jun sebelum pengharaman sepenuhnya pada "tanah keluli."


Selaras dengan penggunaan Majlis Negeri, pada bulan Januari tahun ini, industri besi dan keluli untuk menyelesaikan kapasiti berlebihan dan kesukaran dalam pembangunan mesyuarat bersama antara menteri yang terdiri daripada 12 pasukan pemeriksa, telah pergi ke 30 wilayah (wilayah autonomi dan majlis perbandaran) dan Xinjiang Production and Construction Corps untuk menjalankan pemeriksaan khas, Semak 228 perusahaan besi dan keluli, 150 lombong arang batu.


Meng Wei berkata dari keadaan pemeriksaan, pada tahun 2016 negara daripada 400 meter padu dan di bawah relau letupan 39, di belakang kapasiti pengeluaran besi sebanyak 6.77 juta tan, 30 tan dan di bawah penukar dan relau elektrik 71, di belakang kapasiti pengeluaran keluli daripada 10.96 juta tan. Ditutup kira-kira 300,000 tan di bawah saiz lombong arang batu kecil kira-kira 1500, di belakang kapasiti pengeluaran arang batu sebanyak 120 juta tan. 2016 industri besi dan keluli untuk menghapuskan keupayaan pengeluaran mundur tindakan khas yang dijumpai kapasiti pengeluaran keluli ke belakang, telah dirobohkan atau dimeterai seperti yang diperlukan; harus ditutup dan tarikh akhir daripada tambang arang batu kelas, telah dilaksanakan seperti yang diperlukan untuk ditutup.


Mengambil kira keluli China "untuk kapasiti pengeluaran" telah memasuki peringkat baru, tekanan keseluruhan untuk secara beransur-ansur mengurangkan kapasiti berlebihan, percanggahan struktur menjadi semakin menonjol. Untuk tujuan ini, Zhou Jianqi mencadangkan bahawa "keupayaan" dasar masa depan dapat mencairkan "kuantiti" indikator, melalui perlindungan alam sekitar yang ketat untuk menghapuskan kapasiti pengeluaran tidak mematuhi dan kapasiti pengeluaran tidak cekap; merujuk kepada amalan maju antarabangsa, digabungkan dengan perusahaan maju dalam tahap teknologi pelepasan China, seterusnya Meningkatkan perusahaan besi dan keluli di kawasan yang intensif dan kawasan intensif industri perusahaan besi dan keluli, piawaian pelepasan utama; memperkukuh insentif untuk menggalakkan perusahaan besi dan keluli untuk mencapai pengeluaran bersih.


6359427050850900556823992.png

车间外景.JPG

Tentang kita


Htongsteel telah muncul sebagai penyedia terkemuka penyelesaian sehenti bagi semua paip keluli, plat keluli, keluli bar & keperluan kelengkapan paip keluli. Kami adalah salah satu pengeksport & pengedar terbesar Paip Stainless Steel, Plat Keluli Tahan Karat & Bar Stainless Steel di China. Produk kami telah digunakan secara meluas dalam banyak bidang di rumah dan di luar negara. Setiap jabatan berada di bawah pengurusan yang sempurna dan pengeluaran automatik sepenuhnya untuk menawarkan Produk Kualiti Terbaik dan Perkhidmatan Prompt kepada Pelanggan kami.


Jika anda mempunyai niat untuk memahaminya, maka hubunginya tidak lama lagi.
Tel: +86 029 89306039

Faks: 029-89306039


Sepasang: Li Yiren: Bagaimana Menyedari Peningkatan Pintar Di Industri Besi dan Keluli China

Seterusnya: April Stahlindustrie PMI-Index Für Zwei Aufeinander Folgende Monate Fiel Von 49,1% Wurde