Keluli untuk menghasilkan kapasiti telah menyiapkan tugas tahunan sebanyak 63.4%

Keluli untuk menghasilkan kapasiti telah menyiapkan tugas tahunan sebanyak 63.4%

Date:May 12, 2017

10 Mei, Premier Li Keqiang dipengerusi Negeri Majlis Eksekutif mesyuarat, untuk mendengar perkembangan kapasiti pengeluaran dan industri utama untuk menghapuskan keupayaan pengeluaran ke belakang daripada laporan itu, untuk menggalakkan penstrukturan semula ekonomi. Mesyuarat menegaskan bahawa untuk menyelesaikan dan menghilangkan keupayaan pengeluaran mundur yang berlebihan adalah dari segi penawaran Pembaharuan struktur tugas penting untuk mengubah cara pembangunan dan mempromosikan transformasi lama dan keperluan tenaga baru yang tidak dapat dielakkan.


Sejak awal tahun ini, pelbagai rantau dan Jabatan terus membayar tutup perhatian kepada pelaksanaan kerja, besi dan keluli, arang batu industri untuk menghapuskan kapasiti pengeluaran yang mundur dan mencapai keputusan yang positif, negara daripada keluli kapasiti pengeluaran sebanyak 31.7 juta tan, 68.97 juta tan kapasiti pengeluaran arang batu, masing-masing, tugas tahunan sebanyak 63.4% pemeriksa tersebut tetapi ini juga mendapati bahawa tahap penawaran dan permintaan perubahan membawa kepada melemahkan keupayaan untuk menghasilkan kapasiti, beberapa tempat-tempat untuk menghapuskan lag kapasiti pengeluaran yang mundur, penempatan kakitangan, pelupusan hutang, penggabungan dan penyusunan semula adalah lebih sukar dan sebagainya.


CCTD China arang batu pasaran rangkaian pemerhati Chen Md berkata bahawa asal-usul keluaran arang batu dan peranan negara makro kawalan, kapasiti pengeluaran huluan arang batu boleh dilepaskan dengan ketara, terutamanya asal-usul utama arang batu, sejumlah besar pengeluaran arang batu dan pemulihan, jualan dan jumlah penghantaran. Jabatan-Jabatan Kerajaan yang berkaitan untuk giat mempromosikan rasional pulangan harga arang batu, harga arang batu di kebanyakan kawasan jatuh dengan ketara. Dengan kedatangan musim hujan, terbitan hidro, hidro ke dalam pasaran pantai harga rendah, mengakibatkan dikurangkan penggunaan arang batu, harga arang batu termal terus merosot, harga arang batu akan mempercepatkan untuk kembali ke jarak yang munasabah.


Dalam pembaikan "untuk keluli", Persatuan keluli mendedahkan bahawa untuk menggalakkan jalur secepat mungkin daripada clear, April 2 hingga 25, kapasiti pengeluaran bersama Mesyuarat akan dihantar kepada Kumpulan kerja sembilan sekitar ini "" untuk menjalankan inspecti Khas Firefox. Adalah dijangkakan bahawa pada bulan Julai dan Ogos, antara Kementerian Persekutuan akan juga melaksanakan penerimaan jumlah Wilayah dan bandar-bandar.


Zhuo maklumat rekod besi dan keluli penganalisis Cui Hong berkata, "Tanah keluli" adalah industri keluli yang bermasalah untuk bertahun-tahun masalah lama, telah memainkan lebih banyak dan lebih, dari tahun lepas negara dihantar Bilangan pemeriksa bidang penyeliaan dan pendedahan, dan orang yang bertanggungjawab untuk berurusan dengan, dan mencapai keputusan yang luar biasa. Menurut ringkasan data semasa, wilayah dan kawasan autonomi telah menjelaskan perusahaan "tanah keluli" sejumlah lebih 500, melibatkan kapasiti pengeluaran sebanyak 119 juta tan. Dengan kapasiti "tanah keluli" keluar cepat, industri keluli di China untuk mencapai keuntungan yang, adalah kondusif untuk perkembangan sihat dan teratur seterusnya industri besi keluli.


Memandangkan langkah yang seterusnya untuk kerja-kerja, mesyuarat itu juga menegaskan bahawa salah satu harus menggunakan cara berorientasikan pasaran lebih banyak peraturan, penghapusan yang kukuh dan berkesan dan penghapusan kapasiti pengeluaran lebihan ke belakang. Secara tegas menyiasat dan berurusan dengan menyalahi undang-undang pengeluaran dan pembinaan dan tidak memenuhi perlindungan alam sekitar, kualiti, Keselamatan dan lain-lain piawaian perusahaan, kerja-kerja tempat-tempat yang miskin untuk serius akauntabiliti. Sekitar had akan dijumpai dalam penyiasatan awal kapasiti pengeluaran "tanah keluli" untuk benar-benar mengharamkan, mengeluarkan peralatan, menghalang kebangkitan semula. Pada kemasukan Tahunan kapasiti tugas itu lombong arang batu pada penghujung November untuk keluar semua. Menghapuskan, berhenti membina, lambat pembinaan projek arang batu untuk melakukan tugasan tersebut secepat mungkin untuk mengosongkan had masa, tanggungjawab kepada rakyat. Kedua, kita harus melakukan pekerjaan yang baik penempatan semula pekerja yang diletakkan pada kedudukan yang menonjol. Ketiga, kita hendaklah mengukuhkan penyeliaan dan pengawasan, semua lokasi akan diumumkan dalam masa untuk kapasiti pengeluaran maklumat yang relevan, memperbaiki sistem pelaporan untuk mengelakkan penghapusan penipuan kapasiti pengeluaran yang mundur, dan tegas kawalan import bagi arang batu berkualiti rendah.


Sepasang: Harga Besi Dan Keluli Di Separuh Kedua Yang Tinggi Dan Tidak Menentu

Seterusnya: Kapasiti pengeluaran keluli telah siap lebih separuh daripada tahun