Apa yang menyebabkan harga keluli yang terus melangkah lebih rendah

Apa yang menyebabkan harga keluli yang terus melangkah lebih rendah

Date:Nov 22, 2018

Harga keluli telah telah jatuh kebelakangan ini, menurut data Jin Lianchuang, minggu lepas, kelemahan harga pasaran keluli pembinaan negara dipergiatkan. Niaga hadapan yang jatuh, suasana pasar spot yang pesimis, perjanjian itu adalah jelas sejuk. Walaupun ada berita sekatan masih persekitaran pengeluaran, inventori juga terus menolak, tetapi dari segi permintaan yang mengecut secara beransur-ansur, pedagang untuk trend lewat panik, dan sesetengah Tiada inventori tekanan Saudagar menyanyi kosong, jadi rendah itu membeli, mengakibatkan kejatuhan harga pasaran yang besar.


Dari segi inventori, data menunjukkan bahawa saham keluli pembinaan negara terus merosot dalam tempoh semasa, dengan sejumlah 3.2327 juta tan rebar, penurunan sebanyak 104600 Tan daripada tempoh sebelumnya, dan sejumlah 1.3561 juta tan dawai dan di SK, peningkatan sebanyak 32,000 tan dalam tempoh yang sebelumnya. Isu harga pasaran negara pembinaan keluli sebagai keseluruhan lebih rendah. Kerana niaga hadapan yang lemah tidak ditukar, hari hujan banyak hari, miskin permintaan, urus niaga yang keseluruhan mengimbangi kemerosotan. Walaupun sekatan pengeluaran kilang keluli yang dijanjikan, keseluruhan tekanan akhir bekalan itu tidak besar, inventori terus menurun.


What causes a Steel prices keep moving lower


Diambil bersama-sama, Zhang Jinping berkata, kerana terdapat tiada berita baik terutamanya di pasaran, kelemahan niaga hadapan tidak berubah, dan perbezaan harga semasa adalah besar, pasar spot masih mempunyai ruang untuk mengisi turun, tetapi disebabkan oleh penurunan hari besar, terus kejatuhan ruang atau sempit. Minggu ini, harga keluli pembinaan dijangka akan meruap, atau berlakunya kerap naik dan turun, secara keseluruhan atau lemah, rujukan penurunan daripada kira-kira 50 yuan/tan. (Sumber: China sekuriti News • China-diberi Sijil Network)


Sepasang: Harga keluli tahan karat keluli tahan karat 2000mm

Seterusnya: Sekatan Pengeluaran Keluli 2018 Dan Musim Sejuk Berapa Banyak