Apa Sebab Punca Harga Keluli Terus Bergerak Lebih Rendah

Apa Sebab Punca Harga Keluli Terus Bergerak Lebih Rendah

Date:Nov 22, 2018

Harga keluli telah jatuh baru-baru ini, menurut data Jin Lianchuang, minggu lalu, kelemahan harga pasaran keluli pembinaan negara diperhebat. Futures jatuh, suasana pasaran tempat pesimis, perjanjian itu jelas dingin. Walaupun masih terdapat sekatan pengeluaran alam sekitar berita, inventori juga terus menurun, namun permintaan permintaan secara beransur-ansur menyusut, pedagang hingga kecenderungan panik yang terlambat, dan beberapa tidak ada pedagang tekanan persediaan untuk menyanyi kosong, sehingga pembelian rendah, mengakibatkan kejatuhan tajam harga pasar.


Di sisi inventori, data menunjukkan bahawa stok keluli pembinaan negara terus menurun dalam tempoh semasa, dengan jumlah 3.2327 juta tan rebar, penurunan sebanyak 104600 tan dari tempoh sebelumnya, dan sejumlah 1.3561 juta tan daripada dawai dan cakera, peningkatan 32,000 tan dalam tempoh sebelumnya. Isu harga pasaran keluli pembinaan negara secara keseluruhan lebih rendah. Seiring masa depan yang lemah tidak berubah, beberapa hari kebelakangan baru-baru ini, permintaan yang buruk, keseluruhan transaksi mengimbangi Kemerosotan walaupun pengeluaran sekatan keluli terjamin, tekanan akhir bekalan keseluruhan tidak besar, inventori terus menurun.


What causes a Steel prices keep moving lower


Diambil bersama, Zhang Jinping berkata, kerana tidak ada berita gembira di pasaran, kelemahan pasaran tidak berubah, dan perbezaan harga semasa adalah besar, pasaran spot masih mempunyai ruang untuk dikurangkan, tetapi disebabkan oleh penurunan baru-baru ini yang besar , terus jatuh ruang atau sempit.Pada minggu ini, harga keluli pembinaan dijangka tidak menentu, atau berlakunya kerap turun dan turun, secara keseluruhan atau lemah, penurunan rujukan kira-kira 50 yuan / tan. (Sumber: China Securities Berita • Rangkaian Sino-CERT)


Sepasang: Harga keluli tahan karat keluli tahan karat 2000mm

Seterusnya: Sekatan Pengeluaran Keluli 2018 Dan Musim Sejuk Berapa Banyak