Apakah yang paling banyak digunakan Analisis Prestasi Tube Keluli tahan karat 304?

Apakah yang paling banyak digunakan Analisis Prestasi Tube Keluli tahan karat 304?

Date:Nov 27, 2018

304 keluli tahan karat mempunyai prestasi pemprosesan yang sejuk dan sejuk, boleh menggunakan pelbagai teknologi pemprosesan terma sejuk untuk menghasilkan bahan penempaan, bar, dawai, plat, jalur dan sutera dan produk metalurgi lain, pelbagai suhu pemprosesan haba 900-1180 ℃.Proses pemprosesan adalah mudah, tidak ada masalah khas, kerana kedua-dua jenis keluli mudah sejuk dan pengerasan, apabila ubah bentuk sejuk terlalu besar, adalah perlu untuk menjalankan rawatan penyepuhlindasan perantaraan, untuk memudahkan pemprosesan lanjut.

304 管子性能分析 1

304 paip keluli tahan karat pemanasan suhu 1080-1100 ℃, mod penyejukan untuk penyejukan air atau penyejukan udara.Proses pemprosesan suhu pengantara pertengahan adalah lebih daripada 850-970 ℃, penebat untuk tempoh tertentu selepas penyejukan air.Tiasan daripada keluli dirawat selepas pemejalan adalah austenitik, dan kadang-kadang terdapat sedikit ferit.

304管子性能分析 2.

304 Tiub keluli tahan karat menghalang pemendakan karbida semasa kimpalan dan boleh dikimpal menggunakan kaedah umum.

304管子性能分析 3.

Lembaran keluli tahan karat 304 dalam proses permohonan, sering digunakan dalam operasi acuan sejuk. Terdapat banyak faktor pembentukan sejuk yang mempengaruhi keluli tahan karat 304, yang juga sangat rumit. Setakat faktor metalisasinya, ia adalah terutamanya komposisi keluli, iaitu nisbah kromium bersamaan dengan nikel bersamaan, dan pemanjangan dalam sifat tegangan konvensional adalah indeks pencirian penting.

304管子性能分析 4.

Peralatan makanan, peralatan kimia am, komponen tumbuhan industri tenaga atom, dan lain-lain, digunakan secara meluas. Sesuai untuk bahagian-bahagian menumbuk dalam dan paip penghantaran asid, bekas, dan lain-lain Kenderaan, Kotak Auto bahagian peralatan rumah juga digunakan dalam keluli ini. Ia adalah pengeluaran dan dos terbesar keluli tahan karat austenit, yang digunakan dalam pengeluaran bahagian berdinding nipis, paip penghantaran asid dan bahagian struktur.Sepasang: Keluli tahan karat 304 Tiub Kapilari Dan Proses Pengeluaran

Seterusnya: Harga keluli tahan karat keluli tahan karat 2000mm