Apa yang membuat keuntungan perusahaan keluli November 2018

Apa yang membuat keuntungan perusahaan keluli November 2018

Date:Nov 08, 2018


Menurut negara Biro Statistik, 2018 1 September, feros metal smelting dan calendering industri pemprosesan untuk mencapai jumlah keuntungan sebanyak 313.16 bilion yuan, peningkatan sebanyak 71.1% tahun-atas-tahun.

What To Make November 2018 Steel Enterprise Profit

1 - September, ahli besi China dan Persatuan industri keluli besi dan keluli perusahaan untuk mencapai pendapatan jualan sebanyak 3.06 trilion yuan, peningkatan sebanyak 14.47% tahun-atas-tahun; Merealisasikan keuntungan dan cukai yuan 346.681 bilion, peningkatan sebanyak 68.2% yoy; Mencapai jumlah keuntungan sebanyak 229.963 bilion yuan, peningkatan sebanyak 86.01% tahun-atas-tahun. Dalam tiga suku pertama tahun ini, Syarikat keluli swasta 160 dimasukkan ke dalam semua termasuk logam Chamber of Commerce mencapai jumlah jualan sebanyak 1.92 trilion yuan, peningkatan sebanyak 12% tahun-atas-tahun; keuntungan bersih berjumlah 168.3 bilion yuan, satu 130%- tahun lompat.


What To Make November 2018 Steel Enterprise Profit


What To Make November 2018 Steel Enterprise Profit

Pada masa ini, inventori sosial keluli berada dalam julat yang munasabah, terutamanya tekanan stok bahan binaan kecil; pada pertengahan bulan November, Pemanas musim pengeluaran sekatan akan dikeluarkan, keluli kapasiti pengeluaran akan dapat menghalang; Walau bagaimanapun, oleh kerana bermulanya musim sejuk di utara, permintaan akan mengecut, penawaran dan permintaan perhubungan adalah terhad, pasaran keluli dijangka akan menunjukkan tahap kejutan dalam November.It yang tinggi adalah perlu untuk menumpukan pada pelaksanaan pengeluaran sekatan pada musim luruh dan musim sejuk dan kesan Utara kayu menyusur di pasaran.


Dari segi kos bahan mentah, import bijih besi dan kenaikan harga coke pada bulan Oktober yang membawa kepada kenaikan kos pengeluaran keluli secara beransur-ansur pada bulan November, dan Lange besi dan keluli di Pusat Penyelidikan menjangkakan Syarikat keluli kekal tinggi pada bulan November , tetapi margin keuntungan yang terhad atau telah menurun. (Pusat Penyelidikan Lange Steel Wangguoqing)Sepasang: Manfaat Syarikat Keluli Terus Berkembang Sepanjang Tahun

Seterusnya: Bagaimana untuk rekod pengeluaran minyak mentah besi dan keluli stok sebelum Oktober