Apa yang Membuat Keuntungan Enterprise Keluli 2018

Apa yang Membuat Keuntungan Enterprise Keluli 2018

Date:Nov 08, 2018


Menurut Biro Perangkaan Kebangsaan, 2018 1 September, industri pemprosesan logam feros dan industri pemprosesan calendering mencapai keuntungan sebanyak 313.16 bilion yuan, meningkat 71.1% tahun ke tahun.

What To Make November 2018 Steel Enterprise Profit

1 September, Persatuan Industri Besi dan Keluli China anggota Besi dan Keluli untuk mencapai hasil jualan sebanyak 3.06 trilion yuan, meningkat 14.47% tahun ke tahun; Kesedaran keuntungan dan cukai 346.681 bilion yuan, peningkatan sebanyak 68.2% Yakin mencapai jumlah keuntungan sebanyak 229.963 bilion yuan, peningkatan sebanyak 86.01% tahun depan. Pada tiga suku pertama tahun ini, 160 syarikat keluli persendirian yang termasuk dalam Dewan Perniagaan Metalurgi yang menyeluruh meraih jumlah jualan 1.92 trilion yuan, peningkatan 12% tahun ke tahun; keuntungan bersih berjumlah 168.3 bilion yuan, melompat 130% tahun.


What To Make November 2018 Steel Enterprise Profit


What To Make November 2018 Steel Enterprise Profit

Pada masa ini, inventori sosial keluli dalam rentang yang munasabah, terutamanya tekanan stok bahan bangunan adalah kecil; Pada pertengahan November, sekatan pengeluaran musim panas akan dikeluarkan, pelepasan kapasiti keluli akan dihalang; permulaan musim sejuk di utara, permintaan akan mengecut, bekalan dan permintaan hubungan terhad, pasaran keluli dijangka menunjukkan tahap kejutan yang tinggi pada bulan November.Ia perlu memberi tumpuan kepada pelaksanaan sekatan pengeluaran pada musim gugur dan musim sejuk dan kesan kayu utara ke arah selatan di pasaran.


Dari segi kos bahan mentah, import bijih besi dan kenaikan harga kokas pada bulan Oktober menyebabkan kenaikan beransur-ansur dalam kos pengeluaran keluli pada bulan November, dan Pusat Penyelidikan Besi dan Keluli Lange menjangka syarikat-syarikat keluli kekal tinggi pada bulan November, tetapi margin keuntungan adalah terhad atau dikurangkan. (Pusat Penyelidikan Lange Steel Wangguoqing)Sepasang: Manfaat Syarikat Keluli Terus Berkembang Sepanjang Tahun

Seterusnya: Cara Merekodkan Pengeluaran Keluli Mentah Dan Stok Keluli Sebelum Oktober