Flange Keluli Tahan Karat Besar Saiz

Flange Keluli Tahan Karat Besar Saiz

Flange Jenis: bebibir slip, bebibir buta, bebibir bersama lap, bebibir leher kimpalan, flange plat, bebibir kimpalan soket, bebibir bebibir

Bebibir biasanya digunakan apabila terdapat sambungan kepada injap, instrumen dalam talian dan / atau sambungan kepada muncung peralatan diperlukan. Kelengkapan Flange biasanya melibatkan menekan dua permukaan untuk disatukan dengan rapat, dengan menggunakan bolt, baji, pengapit, atau cara lain untuk memohon daya mampatan yang tinggi. [16] Sering kali, gasket, pembungkusan, atau cincin O dipasang di antara bebibir untuk mengelakkan kebocoran, tetapi kadang-kadang mungkin hanya menggunakan gris khas, atau tidak ada apa-apa, jika permukaan mengawan tepat dibentuk. Bebibir direka untuk penarafan berikut: 150 lb, 300 lb, 400 lb, 600 lb, 900 lb, 1500 lb dan 2500 lb atau 10 Bar, 15Bar, 25Bar, 40Bar, 64Bar, 100Bar dan 150Bar. Pelbagai jenis bebibir boleh didapati bergantung kepada jenis ciri-ciri pembinaannya. Berikut adalah jenis bebibir yang biasanya digunakan dalam paip. Bebibir ini boleh didapati dengan wajah yang berbeza seperti muka yang dibangkitkan, muka rata, muka bersama cincin dll.

Jenis Flange adalah seperti di bawah:

Slip-on bebibir, bebibir buta, bebibir bersama Lap, bebibir leher kimpalan, Flange plat, bebibir kimpalan soket, bebibir Threaded.

Slip Pada flensa tergelincir di atas paip dan kemudian dikimpal dari kedua-dua bahagian dalam dan luar untuk memberikan kekuatan yang mencukupi dan mencegah kebocoran. Flange ini digunakan bukannya las kimpalan oleh ramai pengguna kerana kos yang lebih rendah dan juga hakikat bahawa ia memerlukan ketepatan yang kurang apabila memotong paip ke panjang.

Flang buta tidak mempunyai lubang dan digunakan untuk mematikan sistem perpipaan atau pembukaan vas. Reka bentuknya membenarkan akses mudah ke sistem sassas atau pipa untuk tujuan pemeriksaan. Ia boleh dibekalkan dengan atau tanpa hub pada pilihan pengeluar.

Flang leher kimpalan direka untuk disambungkan ke sistem paip dengan kimpalan punggung. Mereka mahal kerana lehernya yang panjang, tetapi lebih disukai untuk tegasan tinggi pada paip, mengurangkan penggunaan tekanan. Leher, atau hub, menghantar kepekatan tekanan di pangkalan bebibir. Peralihan ketebalan secara beransur-ansur dari pangkalan hab ke ketebalan dinding pada kimpal punggung menyediakan penguat penting flange. Turbulensi dan hakisan dikurangkan disebabkan oleh ukuran tembaga dan bebibir.

Socket Flanges adalah sama dengan slip pada bebibir dalam garis besar, tetapi lubang itu adalah bosan untuk menerima paip. Diameter lubang baki sama dengan diameter dalam paip. Kimpalan fillet di sekitar hab flange melekat flange ke paip. Kimpalan selang pilihan boleh digunakan dalam aplikasi tekanan tinggi. Penggunaannya yang terbesar adalah dalam sistem tekanan tinggi seperti garisan hidraulik dan wap.

Flange bersama Lap sekali lagi sama dengan flange slip, tetapi ia mempunyai jejari di persilangan lubang dan muka bebibir untuk menampung hujung rusuk pusingan. Wajah di atas ranting membentuk wajah gasket flange. Aplikasinya adalah di mana bahagian-bahagian sistem paip perlu dibongkar dengan cepat dan mudah untuk pemeriksaan atau penggantian.

Gred dan Bahan

ASTM A182 F304, F304L, F316, F316L, F321, F347, 316,316L, 321, 310S, 904L, S31803, F51.

Jenis Flange

Slip-on bebibir, bebibir buta, bebibir sendi Lap, bebibir leher kimpalan, bebibir Plate, bebibir kimpalan Socket, Thread bebibir

Flange Standard

GB, JIS, BS, DIN, ANSI

Spesifikasi

1/8 ", 1/4", 3/8 ", 1/2", 3/4 ", 1", 1-1 / 4 ", 1-1 / 2", 2 ", 2-1 / 2 ", 3", 4 ", 6" .... 32 "

Kedudukan tekanan

 

Kelas: 150, 300, 400, 600, 900, 1500, 2500.

PN: 6, 10, 16, 25, 40, 64, 160, 5K-40K.

Permukaan pengedap

FF, RF, LJ, FM, RTJ, RJ

Permohonan:

 

Flange keluli tahan karat digunakan secara meluas dalam menghubungkan saluran paip di petroleum, kimia, kuasa, gas, air, paip talian, ex-changer haba, pembinaan kapal, pembinaan.

Sambungan flanged cenderung menjadi lebih besar daripada sambungan lain, tetapi boleh berfungsi dengan baik dalam aplikasi menuntut, seperti bekalan air besar dan sistem kuasa hidroelektrik.

Carian Berkaitan: Flange, flange keluli, flange pemasangan paip, flange keluli karbon, bebibir keluli tahan karat, flange gas, bebibir minyak, bebibir keluli, bebibir paip minyak, Flange dikimpal slip, Flange SO, Flange Welded Leher, Flange WN, Flange WN RF, flange WNF, bebibir LJ, Flange LJF, Flange LJF, bebibir TH, Flange TH, Flange Threaded, Flange Weld Socket, flange SW, Sifar paip penyejukan, Flange plat, PT bebibir, bebibir bebibir Plate, flanges keluli karbon, bebibir keluli tahan karat.

gambargambar


gambargambar

PRODUK BERKAITAN :

产品 .jpg


Anda Selamat Datang Untuk Menghantar Inquries, Sebutharga Terbaik Akan Dihantar kepada Anda Tidak lama lagi!

 

Tel: +86 029 89306039

E-mel: info@sxht-group.com

Mobile / WhatsApp / Wechat: +86 1389 1997 186


Sepasang: 316 Flange Keluli Tahan Karat

Seterusnya: tidak