Flange

Flange

Bebibir biasanya digunakan apabila terdapat sambungan injap, instrumen sejajar dan/atau sambungan ke muncung peralatan yang diperlukan. Kelengkapan flange umumnya melibatkan menekan permukaan dua menjadi j

Huitong keluli Khas Co, Ltd adalah terkenal China flange pengeluar dan pembekal, dilengkapi dengan sebuah syarikat dan kilang yang produktif dan sebagai pengeksport flange profesional dan Penjual, kita akan sentiasa mengalu-alukan anda membeli dan borong bebibir berkualiti tinggi, flange keluli, paip pemasangan flange, flange keluli karbon, bebibir keluli tahan karat dari kilang kami.

Bebibir biasanya digunakan apabila terdapat sambungan injap, instrumen sejajar dan/atau sambungan ke muncung peralatan yang diperlukan. Kelengkapan flange umumnya melibatkan menekan permukaan dua untuk menyertai rapat bersama-sama, dengan cara yang panjang selak, hirisan, Pengapit, atau cara lain untuk memohon kekuatan mampatan yang tinggi. [16] selalunya, gasket yang, pembungkusan atau O-ring yang dipasang antara bebibir untuk mengelakkan kebocoran, tetapi ianya kadang-kadang mungkin boleh menggunakan hanya gris khas, atau apa-apa langsung, jika permukaan perkahwinan tepat dibentuk. Bebibir direka untuk Rating tekanan berikut: 150 lb, 300 lb, 400 lb, 600 lb, 900 lb, 1500 lb dan 2500 lb atau 10 Bar, 15Bar, 25Bar, 40Bar, 64Bar, 100Bar dan 150 Bar. Pelbagai jenis bebibir disediakan bergantung kepada jenis ciri-ciri kegiatan mereka. Berikut adalah jenis-jenis bebibir biasanya digunakan dalam paip. Bebibir ini disediakan dengan menghadap berbeza seperti muka dibangkitkan, permukaan rata, cincin bersama muka dan sebagainya.

Flange jenis adalah seperti di bawah:

Slip-on bebibir, bebibir buta, bebibir Lap bersama, kimpalan leher bebibir, flange plat, bebibir kimpalan soket, bebibir Threaded.

Slip atas bebibir tergelincir ke atas paip dan kemudian golek dari kedua-duanya di dalam dan di luar untuk memberi kekuatan yang mencukupi dan mengelakkan kebocoran. Flange ini lebih digunakan berbanding weld leher oleh ramai pengguna kerana yang terendah di antara kos dan juga hakikat bahawa ia memerlukan ketepatan ditolak apabila memotong paip panjang.

Bebibir buta tidak a bore dan digunakan untuk matikan satu sistem paip atau orang suruhan yang membuka. Rekabentuknya membenarkan akses mudah untuk orang suruhan atau sistem talian paip untuk tujuan pemeriksaan. Ia boleh dibekalkan dengan atau tanpa hab pengeluar pilihan.

Weld leher bebibir telah disusun untuk dapat disertakan kepada sistem paip oleh punggung kimpalan. Mereka adalah mahal kerana leher yang panjang, tetapi yang dipilih untuk tegasan tinggi untuk paip, mengurangkan tekanan aplikasi. Leher, atau hab, dipancarkan kepekatan tekanan pada pangkal flange itu. Peralihan secara beransur-ansur ketebalan dari pangkalan Hub kepada ketebalan dinding di weld punggung menyediakan tetulang flange itu penting. Pergolakan dan hakisan akan berkurangan disebabkan oleh saiz bore sepadan paip dan flange.

Bebibir soket adalah sama dengan slip atas bebibir dalam rangka, tapi bore balas bosan untuk menerima paip. Diameter bore baki adalah sama seperti dalam diameter paip. Yang weld fillet sekitar hab flange di lampirkan flange tersebut kepada paip. Weld selang pilihan yang boleh digunakan dalam aplikasi tekanan tinggi. Penggunaannya yang terbesar adalah dalam sistem tekanan tinggi seperti hidraulik dan stim garisan.

Flange bersama Lap lagi menyerupai slip flange, tetapi ia mempunyai jejari di persimpangan bore dan muka flange untuk menampung satu pusingan akhir rencana tunas. Muka pada akhir rencana tunas membentuk wajah gasket flange itu. Penggunaan adalah di mana bahagian-bahagian sistem paip perlu dapat dibongkar dengan cepat dan mudah untuk pemeriksaan atau penggantian.

Gred dan bahan

F304 ASTM A182, F304L, F316, F316L, F321, F347, 316, 316 L, 321, 310S, 904 F51 L, S31803,.

Jenis flange

Slip-on bebibir, bebibir buta, bebibir Lap bersama, kimpalan leher bebibir, flange plat, bebibir kimpalan soket, bebibir Threaded

Flange Standard

GB, JIS, BS, DIN, ANSI

Spesifikasi

1/8" 1/4", 3/8", 1/2", 3/4", 1", 1-1/4", 1-1/2" 2", 2-1/2", 3", 4", 6".

Penarafan tekanan

Kelas: 150 300, 400, 600, 900, 1500 2500.

PN: 6, 10, 16, 25, 40, 64, 160, 5K - 40K.

Menutup permukaan

FF, RF, LJ, FM, R.T.J, GELOMBANG

Permohonan:

Flange keluli tahan karat yang digunakan secara meluas dalam menyambung paip dalam petroleum, kimia, kuasa, gas, air, talian paip, haba ex-changer, pembinaan kapal, pembinaan.

Sambungan flanged cenderung untuk menjadi lebih besar daripada sambungan yang lain, tetapi boleh menunjukkan prestasi baik dalam menuntut aplikasi seperti sistem kuasa Hidroelektrik dan bekalan air yang besar.

Carian yang berkaitan: Bebibir, flange keluli, flange pemasangan paip, flange keluli karbon, keluli tahan karat flange, gas flange, flange minyak, bebibir keluli, flange paip minyak, Slip-On flange dikimpal, jadi flange, RF jadi flange, golek Flange leher, Flange Welded-leher, flange Wah Wah RF flange WNF flange, bebibir LJ, LJF Flange, bebibir LJF, TH bebibir, TH flange, bebibir diulirkan TH, soket weld bebibir, SW bebibir, soket weld SW bebibir , paip pemasangan bebibir, soket weld paip bebibir, flange plat, PT bebibir, dikimpal plat bebibir, bebibir keluli karbon, keluli tahan karat bebibir.


Sepasang: Cross

Seterusnya: Plat sejuk keluli tahan karat